filling pieces

Zijn Filling Pieces het nou echt waard?

by

Schoenen zijn een echt fashion item en kunnen een outfit enorm bepalen. Je hebt schoenen in enorm veel soorten en maten en er zijn talloze merken op de markt die allen een eigen stijl bieden. Filling Pieces is een nieuw, fris schoenenmerk dat de afgelopen jaren enorm veel aan bekendheid heeft gewonnen. In 2010 begon Guillaume Philibert met het schoenenmerk en sindsdien worden de kenmerkende schoenen veel gevonden bij een doelgroep die zowel streetwear als high-end combineert. Het merk is tegenwoordig zelfs te vinden in meer dan 300 in winkels in maar liefst 38 landen over de hele wereld. Ben je van plan om binnenkort een nieuw paar schoenen aan te schaffen en wil je misschien Filling Pieces? Lees hier dan meer over het merk en of de schoenen de prijs waard zijn.

Wat is Filling Pieces voor merk?

Elk merk heeft een bepaalde stijl en een doelgroep die ze willen aanspreken. Het doel van Filling Pieces is om het gat te vullen tussen high-end schoenen en streetwear. Veel mensen missen bij sneakers het gevoel van een beetje luxe, terwijl in de high-end markt een gevoel van exclusiviteit wordt gemist. Dit merk, Filling Pieces, probeert deze twee markten te combineren en een middenweg te vinden in zowel kwaliteit en prijsklasse.

De verschillende schoenen van Filling Pieces

De schoenen van Filling Pieces worden gemaakt in Portugal, maar het hoofdkwartier van het merk is te vinden in Amsterdam. Het is een van origine Nederlands merk met een groot aanbod aan verschillende schoenen.

Allereerst zijn er bijvoorbeeld de Filling Pieces Black Low Curve Roots Loop Sneakers. Deze schoenen worden gemaakt van hoge kwaliteit Nubuck Suede en bevatten een hele comfortabele zool die gemaakt is van EVA om een heel hoog niveau van comfort te garanderen. De schoenen van Filling Pieces zien er niet alleen goed uit maar voelen ook zacht, soepel en robuust aan door de mooie materialen waar ze van gemaakt worden.
Naast dit type schoen van Filling Pieces is er een groot aanbod aan andere schoenen te verkrijgen die allen op een unieke manier zijn vormgegeven. De schoenen verschillen in het type zool, het design en de stijl die ze uitstralen, waardoor ze met heel veel outfits te combineren zijn.

Prijsklasse van Filling Pieces

De prijzen van Filling Pieces liggen een stuk hoger dan een gemiddeld paar sneakers, waardoor je voor een paar schoenen vaak minstens €150 kwijt bent. Deze prijzen gelden voor de originele exemplaren en voor de exclusievere sneakers die het merk aanbiedt ben je al snel €100 meer kwijt. Deze relatief hoge prijzen komen vooral doordat de sneakers met de hand gemaakt worden en de mooiste Italiaanse materialen gebruiken.

De schoenen zijn dus vrij duur, maar zijn een investering die vaak zeker de prijs waard zijn door de duurzaamheid en het prachtige design. Je kunt jaren vooruit met een paar Filling Pieces en zeker als je vaak luxe mist bij normale streetwear sneakers, zal dit merk een perfecte fit voor je zijn.