Wegdromen in je eigen badkamer

Tegenwoordig is de badkamer het paradepaardje van je huis. Je wilt je er prettig voelen en het moet er fantastisch uitzien. Maar hoe zou je een perfecte badkamer bouwen? Wat zou je er allemaal in willen hebben? En wat kost dat dan wel? Hieronder volgen een aantal tips en trucs om verschillende soorten badkamers in te richten.

Noodzakelijk versus “nice to have”

Bepaal voor jezelf wat je echt nodig hebt en wat je leuk zou vinden om te hebben, maar niet noodzakelijk erbij hoeft. Op deze manier kun je later kijken of deze extraatjes nog binnen je budget passen – of binnen de ruimte! Het is belangrijk om niet te veel zaken op je lijstje te hebben staan, dus wees selectief. Wil je een bubbelbad of helemaal geen bad? Beter een paar hele mooi elementen, dan een badkamer vol half werk. Als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van mooie elementen, dan kan je een kijkje nemen tussen deze badkamerstijlen.

Tekening

Pak een vel papier en ga simpelweg aan de slag met het tekenen van de indeling. Je zult waarschijnlijk een aantal blaadjes nodig hebben, want meestal kom je tijdens het tekenen een aantal uitdagingen tegen. Het water aansluitpunt loopt niet op de plaats van de douche, de deur kan niet open vanwege de wasbak, of het bad neemt meer ruimte in beslag dan verwacht. Dus corrigeren, verplaatsen, schrappen maar weer. Uiteindelijk zul je een mooi plattegrond hebben van alle elementen.

Voorbeelden

“Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht”. Lees en kijk naar andere droombadkamers, om inspiratie op te doen. Je kunt de mooiste, creatiefste dingen tegenkomen op websites en magazines. En dan is het een kwestie van nog even je eigen “touch” eraan geven. En zo is een perfect idee toch jouw idee geworden.

Tips

Een aantal belangrijke zaken om te onthouden: Wees creatief met de ruimte die je hebt, zet je badkamer niet te vol. Onthoud dat je (vaak) ook opbergruimte wilt hebben, dus denk aan kastruimte. Een goed idee is om je badkamer zo “leeg” mogelijk te bouwen. Je kunt dan altijd met je meubels “spelen”. En als je na een paar jaar iets nieuws wilt, dan vervang je gewoon je meubels voor een compleet nieuwe look.

Bedenk van tevoren of er zaken zijn die eventueel later kunnen worden aangeschaft. Is die douchewand of deurkozijn meteen nodig? Of kan dit ook over drie maanden? Op deze manier kun je altijd op het eind kijken of er nog budget over is. Bij het (ver)bouwen vallen er altijd zaken tegen, dus het is belangrijk dat je niet teveel uitgeeft aan zaken die niet meteen nodig zijn.

Wees vooral creatief: Maak je eigen unieke droombadkamer. Een badkamer waarin jij je fijn voelt, die echt van jou is. Op deze manier zal je anderen verbazen en wie weet zelfs inspireren.