Voetbal kijken met mijn vrienden

Mijn vriend is een enorme voetbalfan. Ik ken hem al sinds de basisschool, zijn naam is Pepijn. Hij speelt zelf ook al voetbal sinds hij vijf jaar oud is. Bij een club bij ons in het dorp. Dit is niet een grote club op hoog niveau, maar wel leuk voor de gezelligheid en om zelf te kunnen voetballen. Hij heeft me ook overgehaald om te komen voetballen. Eerst zat ik in een korfbalteam voor drie jaar. Maar na een paar keer mee getraind te hebben met Pepijn heb ik besloten om ook lid te worden van de voetbalvereniging. Sinds dien zitten we bijna elk jaar in hetzelfde team. Omdat we allebei niet heel erg goed zijn, maar meer voetballen voor de lol mogen we vaak zelf kiezen in welk team we komen. Alleen voor de teams die hoog in de competitie staan wordt er een selectie gedaan. Wij mochten dus zelf kiezen, en voetballen nu al vijftien jaar samen in hetzelfde team.

Voetbal kijken

Toen we beide zijn gaan studeren zagen we elkaar wat minder bij de voetbal. We hadden het allebei druk doordeweeks, dus de trainingen schoten er vaak bij in. Wel kwamen we allebei trouw bijna elke zondag naar de club voor de wedstrijd. Vroeger toen we jong waren speelden we vaak op zaterdag de wedstrijd, maar nu bij de senioren spelen we op zondag. Ook kijken we samen vaak naar wedstrijden op de televisie. We zijn beide fan van dezelfde voetbalclub. En natuurlijk kijken we altijd het EK en WK met onze vrienden. Sinds we hier mee zijn begonnen, kijken we dit altijd bij Pepijn thuis. Hij heeft namelijk een abonnement op alle zenders waar voetbal wordt uitgezonden.

Nieuw appartement

Nu de Europacup bijna gaat beginnen wil ik graag onze vrienden een keer in mijn nieuwe appartement uitnodigen. Ik heb dit appartement een paar maanden geleden gekocht. Het is mijn eerste appartement. Maar als ik voetbal op tv wil kijken moet ik nog wel een abonnement af gaan sluiten. Het liefst een alles in 1. Zodat ik ook meteen een telefoonaansluiting en internet in mijn nieuwe appartement heb. Het lijkt me heel leuk als al mijn vrienden mijn nieuwe appartement zien. En we dan samen naar de spannende voetbalwedstrijden kunnen kijken. Ik zal dan veel snacks en bier in huis halen zodat het onvergetelijke avonden worden. Met hopelijk ook nog winst voor ons favoriete voetbalteam. Het zal wel voor het eerst zijn dat we niet bij Pepijn thuis voetbal kijken, maar soms is verandering iets heel erg leuks!