Top 5 luxe horloges

Een horloge is een gadget waar op je de tijd kunt aflezen, maar het is voor veel mensen meer dan dat. Voor sommigen is het een modeaccessoire, een item wat ze graag verzamelen of een statussymbool. Een uurwerk heb je altijd om je pols, zodat iedereen het klokje kan bewonderen. Voor anderen is het een manier om uit te dragen aan anderen hoeveel geld ze hebben, want luxe horloges kunnen aardig wat geld kosten. Waarschijnlijk ken je het merk Rolex, die horloges verkoopt vanaf ongeveer 2000 euro. Maar dit is bij lange na niet het meest luxueuze horlogemerk wat er is. In dit artikel de top 5 meest luxe horloges.

5 A. Lange & Söhne

Dit Duitse horlogemerk kenmerkt zich door de handgemaakte uurwerken. De afwerking wordt niet door machines gedaan, maar met de hand. Het merk staat voor vakmanschap en werkt met unieke details. Vooral het mechanische binnenwerk van het uurwerk is uniek. De prijzen van de horloges variëren van 2700 euro tot wel drie ton.

4 Rolex

Dit is waarschijnlijk wel het bekendste luxe horlogemerk ter wereld. Dit merk is opgericht in 1905 en vestigde zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zwitserland, waar het merk zich ging specialiseren in dure horloges die bedoeld waren voor de allerrijkste mensen. Rolex is een merk wat vaak is nagemaakt en is ook in de loop der jaren minder exclusief geworden. Wel is het een kwalitatief en tijdloos merk, wat door jong en oud gedragen wordt. Mits je het geld ervoor hebt, want de prijs van een simpel model begint bij 1800 euro en loopt op tot in de tonnen.  

3 Omega

Wat Omega een luxueus en exclusief merk maakt, is dat elk onderdeel van de horloges in eigen huis gemaakt wordt. Daarnaast heeft het ook een gepatenteerd uurwerk, wat bijna geen onderhoud nodig heeft. Het Zwitserse merk is opgericht in 1848 en presenteerde in 1999 als eerste merk het duurste horloge. De horloges van Omega variëren ook enorm in prijs, een uurwerk begint bij de prijs van  2000 euro en voor een exclusief model betaal je rond de 140.000 euro. Omega’s specialiteit zijn duikhorloges van excellente kwaliteit.

2 Jaeger-Lecoultre

Wat dit Zwitserse merk zo luxe en exclusief maakt, is dat zij hele gecompliceerde en gedetailleerde achtergronden op de wijzerplaten kan plaatsen. Het merk kent klassieke modellen en heeft een uitstekende techniek. In de jaren dat het maken van Zwitserse horloges nog gebeurde in meerdere werkplaatsen (rond 1866) besloten Antoine LeCoultre en zijn zoon om alle benodigde vaardigheden onder één dak te brengen, zodat het horloge op één plek gemaakt kon worden. Een klein model met een simpel uurwerk kost rond de 5000 euro, maar er zijn ook horloges waar je 200.000 euro voor betaalt.

1 Patek Philippe

Dit merk is de crème de la crème in de horloge wereld. Het is onder kenners zo geliefd en exclusief vanwege de uitstekende kwaliteit, perfecte afwerking en de hoogstaande techniek. Dit Zwitserse merk is opgericht in 1845 en horlogemaker Jean-Adrien Philippe was de eerste die het horloge zonder opwindsleutel uitvond. Patek Philippe kent simpele horloges, maar ook hele gecompliceerde modellen waarin zelfs jaarkalenders, tweede tijdzones en een eeuwigdurende kalender verwerkt zitten. Daarnaast is dit merk ook zo luxe omdat de horloges in beperkte oplages worden gemaakt, vaak maximaal enkele honderden, maar soms ook maar vijf stuks. De prijzen liegen er niet om, een klokje heb je vanaf enkele duizenden euro’s. Voor het duurste model betaal je rond de €400.000,-