Stedentrip Parijs

Een stedentrip Parijs, veel romantischer kan het niet

by

Waar denk je aan als je aan Parijs denkt? Aan de liefde, toch? Aan slenteren langs de Champs-Élysées en de terrasjes die je op iedere straathoek kunt vinden. Compleet met mimespelers en straatmuzikanten. Of je denkt aan de rondweg door Parijs die vooral oponthoud betekent naar het zuiden van Frankrijk. Maar bekijk het eens van de positieve kant en boek eens een stedentrip Parijs. Maak van Parijs je bestemming in plaats van een hindernis. Pak het vliegtuig en je bent in een paar uurtjes op je plek van bestemming. Zo dichtbij, maar wel lekker echt even weg.

Een stedentrip Parijs is een aanrader

Oké, de Parijzenaars staan niet direct bekend om hun vriendelijke, spontane persoonlijkheden. Maar dat is natuurlijk maar weer net wie je spreekt. Ik heb in ieder geval de ervaring dat je ook heel leuke mensen kunt ontmoeten in Parijs. Een stedentrip Parijs is misschien een beetje kort om vrienden voor het leven te maken, maar ik kan je wel garanderen dat Parijs voor altijd in je hart blijft. De stad staat niet voor niets bekend als de stad van de liefde! Zo kun je er heerlijk romantisch uit eten, ochtend, middag en avond. Een goed glas wijn op een terras is ook aan te raden. Wie weet koopt je lief wel een rode roos voor je bij een van de straatverkopers!
Stedentrip Parijs

Het eten in Parijs gaat niet met de Franse slag

Natuurlijk vind je hier ook alle bekende ketens op het gebied van friet en pizza, maar daarvoor hoef je niet naar Parijs. Laat je eens een “menu du chef” voorzetten, een verrassingsmenu. De kans is groot dat je dan etenswaren voor je neus krijgt die je zelf nooit zou kiezen, maar die toch heerlijk smaken. Sluit af met een crèpe suzette en een kopje sterke koffie. Dat is pas genieten! Ook kun je tijdens je stedentrip Parijs heerlijke verse broodjes en croissants halen bij de vele bakkers die de stad rijk is. Het smaakt daar toch weer anders dan hier!
Stedentrip Parijs

Een uitstapje buiten Parijs maken?

Zorg dan dat je in Nederland alvast tickets koopt voor Disneyland Parijs. Je zou denken dat dit enorme pretpark echt voor kinderen is, maar niets is minder waar. Samen met je lief in een van de vele achtbanen en rondlopen in een schitterende omgeving is ook fantastisch. Blijf vooral lang genoeg om aan het eind van de dag de optocht mee te maken. Je weet niet wat je ziet!

Heb jij zin in een stedentrip en heb je een eigen blog? Dan is dit je kans! Schrijf een goed blog over de stad van jouw dromen via deze link. Wie weet win jij een stedentrip!