SKG3 cilindersloten

by

Niemand wil dat er wordt ingebroken in zijn huis. Daarom zijn in Nederland alle huizen voorzien van een slot. Dit slot bevindt zich waarschijnlijk op alle deuren waarmee je van binnen naar buiten kunt gaan. Zo’n slot is alleen open te maken met de specifieke sleutel die hierbij hoort. Alleen de bewoner van dit huis bezit deze sleutel. Door middel van deze methode zijn huizen beveiligd. Het slot waar de meeste mensen gebruik van maken is een cilinderslot. Een extra beveiligde versie hiervan is een SKG3 cilinderslot. Dit slot is extra inbraakwerend. Het is namelijk beveiligd tegen de drie meest gebruikte methoden van inbreken. Dit zijn kerntrekken, lockpicken en klopsleutel. Met zo’n extra beveiligd SKG3 cilinderslot blijven inbrekers ook al van tevoren op afstand van je huis. Het heeft namelijk ook een preventieve werking. De inbrekers worden hierdoor al van tevoren afgeschrokken.

Cilindersloten

Naast de extra beveiligde SK3 cilindersloten, zijn er ook reguliere cilindersloten. Zo’n slot zorgt ervoor dat je je deur open en dicht kan draaien met een sleutel. Er zijn verschillende redenen om deze aan te schaffen, naast het tegenhouden van inbrekers. De eerste optie is als je je sleutel kwijt bent. Dan kan je je huis niet meer binnenkomen en zal de sleutel vervangen moeten worden. Hiervoor moet je een slotenmaker bellen. Hij zal dan verifiëren of jij daadwerkelijk de bewoner van het huis bent, waarna hij je slot zal vervangen. Ook vervangen sommige mensen het slot van hun net gekochte nieuwe huis. Zo weten ze zeker dat niemand nog een sleutel heeft, waarvan de oude bewoners het bijvoorbeeld vergeten zijn.

Cilinderslot kopen

Het kopen van een cilinderslot is heel eenvoudig. Je moet verschillende dingen aangeven. Het eerste is het aantal gelijksluitende cilinders. Daarna moet je aangeven wat de cilindermaat is en wat de uitvoering is. Vervolgens kan je aangeven hoeveel sleutels je wil hebben waarmee het slot geopend kan worden. Dit betekent dat je bijvoorbeeld voor jezelf, je man en je kinderen een sleutel kunt aanschaffen. Wanneer je een slot bestelt, krijg je hier ook vijf jaar garantie op.

Andere vormen van beveiliging

Een cilinderslot is iets wat bijna alle mensen als standaard slot op de deur hebben. Daarnaast kan je je huis op nog meer manieren beveiligen tegen inbraak. Zo kun je bijvoorbeeld een schuifslot aanschaffen en bevestigen op je deur. Hierdoor kan een inbreker nog steeds je huis niet inkomen, zelfs als ze het slot geopend hebben. Ook kun je natuurlijk een hangslot of een variant hiervan gebruiken. Verder is het ook mogelijk om een beveiligingssysteem in je huis te installeren. Dit houdt in dat wanneer je binnenkomt, je een code moet intoetsen om te laten weten dat jij het bent. Als dit niet binnen een bepaalde tijd gebeurt, gaat er een alarm af en worden de bewoners en de politie gewaarschuwd.