Of je nu lange dagen werkt of nog studeert: een makkelijke, snelle maaltijd is altijd fijn om te kunnen maken aan het einde van de dag. Koken kan namelijk een lastig of duur karwijtje worden, waardoor velen naar fastfood of kant-en-klaarmaaltijden grijpen, terwijl dat een stuk minder gezond én lekker is. Hieronder staan 5 gemakkelijke, goedkope recepten die je binnen de kortste keren op tafel hebt staan!
Recept #1: Pasta met zalm en spinazie
Een van de klassiekers, vooral onder studenten, is een pasta met zalm en spinazie. Het is een makkelijk recept waar je ook nog eens veel mee kunt variëren. Zo kun je verschillende soorten groenten en vis, of vlees, toevoegen om een heel ander gerecht te hebben. Het maken van deze pasta kost ongeveer een half uurtje, waardoor je er razendsnel van kunt genieten na een lange werkdag. De saus kun je met ricotta, crème fraîche of kookroom maken en ook kun je er bijvoorbeeld extra pijnboompitjes of kaas aan toevoegen.
Recept #2: Tortillawraps: eindeloos variëren
Een tweede, gemakkelijk recept is het maken van tortillawraps. Je kunt deze wraps vullen met bijvoorbeeld gehakt of kip, ui, tomaat, komkommer en sla. Met wat crème fraîche en een schijfje limoen kun je dit recept daarnaast ook nog eens extra uitbreiden. De bereidingstijd van dit recept is extreem kort: binnen zo’n 20 minuutjes is het klaar.
Recept #3: Hartige taart met broccoli en kip
Een hartige taart is een gemakkelijk recept, maar duurt wel iets langer om te maken aangezien de taart ruim een half uur in de oven moet staan. Desalniettemin is het een simpel gerecht, waar je heel veel kanten mee op komt. Een favoriet is bijvoorbeeld een hartige taart met broccoli en gerookte kipfilet, maar je kunt de taart ook eens een keer maken met bacon en paddenstoelen of denk eens aan een vegetarische variant met zoete aardappel en spinazie!
Recept #4: Kip Kerrie met rijst
Een heerlijk, klassiek gerecht met rijst blijft altijd wel kip kerrie. Dit gemakkelijke recept is in ongeveer 35 minuten klaar en is enorm makkelijk. De kip kerrie maak je met kip en verschillende soorten groenten zoals paprika en sperziebonen. Daarnaast kun je ook nog ananas en rozijnen toevoegen om een wat zoetere saus te creëren. De saus maak je met verschillende kruiden, kurkuma en kerrie, en met kokosmelk om het romig te maken.
Recept #5: De favoriet onder studenten: Pasta Pesto
Pasta pesto is en blijft een all time favorite onder studenten aangezien deze enorm gemakkelijk is om te maken. Met een potje pesto, wat penne en bijvoorbeeld kip of tonijn heb je deze pasta binnen een kwartiertje op tafel staan. Ook kun je verschillende groenten zoals spinazie, cherrytomaatjes en rucola toevoegen voor een gezondere variant. Je kunt deze pasta pesto ook eens veranderen in een frisse pasta salade, waardoor deze ook heerlijk is om in de warmere zomermaanden te eten. Hiervoor laat je de pasta afkoelen en voeg je bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes toe aan het gerecht. Je kunt het gerecht afmaken met wat verse Parmezaanse kaas en een scheut extra vergine olijfolie.