Populaire trends voor je badkamer inrichting

by

Het belang van een goede badkamer is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Waar het vroeger gezien werd als vooral een praktische ruimte, moet een badkamer tegenwoordig een plek van rust en ontspanning zijn. Een douche of bad moet je stress kunnen ontnemen. Daarom overwegen veel mensen op dit moment om hun badkamer te veranderen. Maar wat zijn de laatste trends, en welk badkamermeubel mag absoluut niet ontbreken in je nieuwe badkamer? Hieronder staan de drie grootste trends op een rijtje. Zodat jij straks een badkamer hebt die niet alleen rust biedt, maar ook nog jaren hip is.

Donkere kleuren

Enkele jaren terug kozen veel mensen bij hun badkamer voor lichte, beige tinten. Maar tegenwoordig zie je juist meer donkere kleuren terugkomen in badkamers en toiletten. Zo creëer je met een donkere tegel aan de muur, of op de vloer, een warmer gevoel in je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor warme bruin of grijstinten. Wil je liever je badkamer tegels laten zitten? Probeer dan het warme gevoel te creëeren met bijvoorbeeld een zwart badkamermeubel of een zwarte douchekraan. Ook met simpele donkere details kun je dat gezellige gevoel in een badkamer laten terugkomen.

Breng de natuur in je badkamer

Als je dit voor het eerst hoort, klinkt het misschien een beetje gek. Maar steeds meer mensen zetten één of meerdere planten in hun badkamer. Planten staan er immers om bekend dat ze een open en ontspannen gevoel meegeven aan een ruimte, en dat is precies wat we willen bereiken in de badkamer. Het geeft het ultieme spa-gevoel. Wil je dit zelf uitproberen, kies dan voor de zogenoemde luchtzuiverende planten. Deze doen het vaak het best in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Zet de plant op je badkamermeubel, naast je badkuip of kies voor een hangende plafondplant. Sommige mensen maken tegenwoordig een hele jungle van hun badkamer. Heb je toch liever geen levende planten naast je bad? Kies dan voor nepplanten, of breng de natuur binnen met andere materialen zoals bamboo of hout.

Kies voor grote badkamermeubels

We hebben met z'n allen steeds meer ruimte nodig in onze badkamer. Want de dagen waarop alleen de vrouw veel verzorgingsproducten had, zijn allang voorbij. Tegenwoordig heeft ook de man zo zijn eigen kastje nodig. En het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Bedenk daarom van tevoren hoeveel ruimte je ongeveer nodig zult hebben, en houdt naast je verzorgingsproducten ook rekening met handdoeken, washandjes en eventuele medicijnen. Het is goed om duidelijk te weten wat je zoekt, wanneer je de badkamerwinkel binnenstapt. Dit geldt overigens niet alleen voor de badkamermeubels, maar ook voor bijvoorbeeld de badkuip. Bekijk eerst heel goed of je deze wel kwijt kunt in je badkamer. Een badkuip is namelijk heerlijk maar als het betekent dat de lay-out van je badkamer er onoverzichtelijk door word, is het waarschijnlijk niet de beste optie. Maar geen zorgen! Ook een douche kun je heel ontspannend laten aanvoelen. Bijvoorbeeld door een takje eucalyptus rond je kraan te hangen. Dit zorgt voor een heerlijke geur.