Polyester sandwichpanelen: de ideale constructie voor daken, wanden en nog veel meer

Sandwichpanelen worden steeds vaker toegepast

Polyester sandwichpanelen zijn in Nederlands steeds geliefder in de bouw- en transportsector geworden. Ze worden steeds vaker toegepast voor de afwerking van constructies. Dit type platen wordt hoofdzakelijk gebruikt als dakbedekking, wandbekleding en gevelbekleding. Maar ook om onder meer opleggers en bouwunits mee te bekleden. Een multifunctionele afdekplaat dus, die echter nog wel meer voordelen te bieden heeft. De platen worden geleverd met polyester celstructuren in drie of vijf lagen, waarbij de vijflaagse variant de hoogste isolatiewaarde heeft.

Voortreffelijke thermische isolatie

Zoek je dakbedekking of afdekplaten die bovengemiddeld goed isoleren? Dan maak je een goede keuze met polyester sandwichpanelen. De polyester coating aan de binnenzijde van de staalplaten van het paneel houden koude tegen en warmte vast. De besparing die dit oplevert qua energieverbruik kan oplopen tot wel 30 procent.

Strakke aansluiting zonder naden

Sandwichpanelen van polyester hebben een dusdanige structuur dat ze naadloos op daken en wanden kunnen worden aangebracht. Naast isolatie heeft dit als pluspunt dat doorslaand of intrekkend vocht geen kans maakt bij sandwichpanelen. Dit maakt de panelen zelfs geschikt voor schaftwagens op de bouwplaats.

Eenvoudige en snelle montage mogelijk

Weer een ander interessant voordeel van sandwichplaten is dat ze eenvoudig en snel vast te zetten zijn. De platen zijn erg licht, sluiten perfect op elkaar aan en kunnen snel vastgemaakt worden op dak- of wandconstructies. Dit is natuurlijk prettig, omdat je hierdoor sneller kunt beginnen met het afwerken van de binnenzijde van het betreffende gebouw of pand.

Goed bestand tegen brand, vorst en nat weer

Veiligheid is een van de hoofdkenmerken van sandwichpanelen. De platen zijn brandwerend en vlamdovend. Ze zorgen voor een extra veilig dak. Ook tegen bijzondere weersomstandigheden, zoals tropische temperaturen of flinke vorst, zijn sandwichpanelen meer dan goed bestand. Hierdoor gaan de platen lang mee en zijn ze bovengemiddeld duurzaam.

Weinig tot geen onderhoud nodig

Polyester panelen hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. Je monteert ze op de betreffende constructie en kunt er vervolgens lang mee vooruit. Anders dan houten afwerkingen hoeven de platen niet periodiek geschilderd worden, wat niet alleen werk en tijd, maar ook flink wat geld scheelt.