Plisségordijnen: privacy en sfeer

Plisségordijnen zijn een stijlvolle en sfeervolle raambekleding voor zowel thuis als op kantoor. Bij de plissegordijnenexpert.nl vind je ze in allerlei varianten. Ze verkopen verschillende modellen, zijn goedkoop en hun gordijnen zijn snel te monteren. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken met één van de adviseurs om op jouw locatie te komen meten. Wil je vooraf de stoffen en kleuren bekijken, dan hoef je niet naar een showroom of winkel, maar je krijgt gratis een aantal stalen thuisgestuurd. Plisségordijnen zijn er voor elk type raam en zijn gunstig geprijsd.

Twee soorten plisségordijnen

Er zijn in de basis twee soorten plisségordijnen: de eerste is de top-down, die werken op een manier die te vergelijken is met een rolgordijn. Ze worden bediend met trekkoorden en je trekt ze van boven naar beneden open. De andere variant is de top-down/bottom-up, die werken meer als een accordeon. Je kunt ze zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven optrekken. Dat biedt nog meer controle over de lichtinval en geeft de mogelijkheid meer sfeer te brengen in de ruimte. Ook kan het een manier zijn om wat meer privacy te creëren terwijl er toch voldoende licht is.

Ook voor thuis

Plisségordijnen zijn een makkelijke oplossing voor zowel een zakelijke omgeving als voor in huis. Er zijn vele soorten kwaliteit en modellen. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren. Ze zijn gemakkelijk op maat te maken en zelf te monteren. Plisségordijnen zonder boren aanbrengen? Ook dat kan: met het Smartfit kliksysteem monteer je plisségordijnen op kozijnen zonder te hoeven boren. Gemakkelijker kan niet. Naast de basismodellen zijn er ook wat luxere en duurdere varianten. Gemaakt van brandvertragende stof om wat extra veiligheid te bieden. Of met in plaats van een ketting of koord met een luxe cassette, dat geeft net even wat meer uitstraling. Erg fraai zijn de honingraatmodellen. Ze zien er chic uit en hebben ook nog een extra isolerende werking.

Rolgordijn als alternatief

Een goed alternatief voor plisségordijnen is op maat rolgordijn kopen. Een rolgordijn werkt op dezelfde manier als een bottom-up plisségordijn en is net zo makkelijk op maat te maken en te monteren. Rolgordijnen zijn heel geschikt voor plekken die iets minder eisen stellen aan sfeer en privacy. Dat kan bijvoorbeeld een kinderkamer zijn of een zolder. Maar ook voor slaapkamers en keukens zijn rolgordijnen praktisch en toch mooi. Voor dakramen zijn rolgordijnen een prima oplossing, ze kunnen op maat gemaakt worden voor elke afmeting en voor elk merk. Ook rolgordijnen zijn er in alle kleuren. Maar ook extra verduisterend of een makkelijk wasbare variant. Voor de huiskamer zijn de sfeervolle licht doorlatende rolgordijnen ideaal: het neemt het zicht weg voor de nodige privacy, maar laat wel licht door. Rolgordijnen zijn vrij makkelijk zelf te monteren, maar zie je er tegenop dan is het altijd mogelijk om het te laten doen.