Op zoek naar een auto? Dit zijn je opties!

by

In erg veel situaties is het niet per se nodig om in het bezit te zijn van een auto. Helaas zijn het net vaak die enkele situaties die het vervelend maken om geen auto ter beschikking te hebben. Als je graag de mogelijkheid wilt hebben om gebruik te kunnen maken van een auto, zijn er verschillende opties. In dit artikel beschrijven we deze opties en leggen we uit wanneer welke optie het gunstigst is. 

 

Een nieuwe auto kopen

De eerste optie die je hebt is het kopen van een nieuwe auto. Met een goednieuwe auto de dealer uit rijden voelt hardstikke gaaf. Echter, het nadeel hiervan is wel dat het erg veel geld kost. Zo kost een nieuwe auto al gauw tienduizenden euro's en het is bij lange na niet voor iedereen mogelijk om dit bedrag bij elkaar te sparen. Mocht je graag een nieuwe auto willen rijden maar niet zo veel geld in één keer willen investeren, dan kun je kiezen voor financial lease. Bij financial lease los je maandelijks een bedrag af en is de auto na het betalen van een slottermijn jouw eigendom. Let er wel op dat je niet een te hoog slottermijn kiest want mocht je dit niet kunnen betalen, dan kan dat betekenen dat ze auto terugvorderen. Het voordeel van een auto kopen of een financial lease contract, is dat de auto echt jouw eigendom is of wordt.

 

Full operational lease

Een optie die tegenwoordig erg populair is, is operational lease. Bij operational lease sluit je eigenlijk een soort huurcontract af voor een bepaalde periode. Hierbij hoef je zelf niet meer te betalen voor de verzekering en wegenbelasting. Bovendien zorgt het bedrijf ervoor dat de auto regelmatig onderhouden wordt. Het voordeel van operational lease is dat je precies weet waar je aan toe bent en in een nieuwe auto kunt rijden. Het nadeel hiervan is dat een operational lease contract prijzig kan zijn. Een operational lease contract is daarom ook alleen aan te raden als je weet dat je regelmatig gebruik gaat maken van de auto. 

 

Maak gebruik van carsharing

Carsharing Utrecht is tegenwoordig erg populair. Hierbij heb je namelijk geen hoge vaste lasten en betaal je alleen voor een auto als je er gebruik van maakt. Een ander voordeel van een deel auto is dat je ze tegenwoordig in erg veel steden kunt gebruiken. Zo staan er regelmatig deelauto's op het station en kun je er gebruik van maken als je de app op je telefoon hebt staan.