Op een (on)bewoond eiland

Nu ik alweer een tijdje thuis aan het werk ben, begin ik alweer te dromen over de vrijheid om erop uit te gaan! Hoewel ik nu heerlijk de tijd heb om wat te klussen en op te ruimen, kan ik niet wachten om mijn huis in te ruilen voor een hotelletje in de zon! Daarom heb ik mijn weekend besteed aan het uitzoeken van een vakantie! Omdat ik het hele internet afgestruind heb, ben ik behoorlijk wat leuke ideeën tegen gekomen. Daarom geef ik je in deze blog 3 tips over vakantie eilanden.

Griekse eilanden

Een klassieker waar iedereen een keer geweest moet zijn, zijn de Griekse eilanden. Het zijn er een heleboel en ze hebben allemaal hun eigen aantrekkingskracht. Neem bijvoorbeeld Santorini. Met haar witte huizen met blauwe daken, is dit eiland precies hoe je je Griekenland voorstelt. Het wordt dan ook, zelf door de Grieken, één van de mooiste eilanden genoemd. Ook op Skiathos zijn deze kenmerkende witte huizen te vinden. Je waant je hier net alsof je in de film Mamma Mia zit! En een gek idee is dat niet, want deze film is echt hier op het eiland opgenomen. Ben je op zoek naar een groter eiland? Ga dan naar Kreta, het grootste Griekse eiland. Dit is bovendien het populairste eiland onder Nederlandse vakantiegangers. Maar liefst 30% van de Nederlands die naar Griekenland vliegen, gaan naar Kreta.

Canarische eilanden

De Griekse eilanden al ontdekt? Ga dan naar de Canarische eilanden. Deze eilanden horen bij Spanje, maar liggen een stuk zuidelijker. Deze eilandgroep is namelijk te vinden links naast Marokko. Onder de Canarische eilanden vallen onder andere Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura. Er zijn meerdere gezellige badplaatsen te vinden op deze eilanden en de heerlijke stranden aan de helder blauwe zee zorgen voor een prachtig uitzicht. Een groot voordeel van de zuidelijke ligging van deze eilanden, is dat het weer er het hele jaar uitstekend is. Zelfs in de winter kan je hier in je zomerkleren rondlopen en op het strand liggen. Ook perfect als je pas later dit jaar op vakantie gaat dus!

Bali

Op zoek naar nog iets anders? Ook buiten Europa zijn er prachtige eilanden te vinden. Neem bijvoorbeeld Indonesië, een land dat vooral uit eilanden bestaat. Het bekendste eiland onder toeristen is waarschijnlijk Bali. Dit eiland heeft van alles te bieden. Sfeervolle stadjes worden afgewisseld met prachtige stranden. Ontdek daarnaast de cultuur en breng een bezoek aan een van de vele indrukwekkende tempels.