elektrische auto

Nieuwe manier van autorijden: elektrische auto’s

by

Tegenwoordig zijn elektrische auto’s steeds vaker te vinden in het straatbeeld en winnen ze enorm aan populariteit. Op veel parkeerplaatsen in Nederland zijn speciale plekken ingericht met oplaadpalen voor deze auto’s, en daardoor worden ze ook een steeds algemener begrip. Een van de redenen waarom elektrisch rijden steeds populairder wordt, is omdat ze aanzienlijk veel voordelen zouden hebben ten opzichte van normale auto’s die op benzine of diesel rijden, zoals grote financiële voordelen. Op de huidige markt zijn van vele merken mooie modellen elektrische markt te verkrijgen. Meer informatie over de voordelen van elektrisch rijden en de huidige modellen vind je in onderstaande blog, dus lees vooral verder als je hier benieuwd naar bent!

Voordelen van elektrische rijden

De laatste tijd is het milieu aanzienlijk veel vaker op het nieuws en een van de grootste vervuilingen die hierbij aan bod komen, zijn auto’s die rijden op benzine of diesel. Een van de grootste voordelen van elektrisch rijden is dan ook dat ze enorm milieubewust zijn aangezien ze geen gebruik hoeven te maken van brandstoffen zoals normale auto’s. Een ander voordeel dat voor veel mensen belangrijk is, hangt hiermee samen: namelijk dat je niet meer hoeft te tanken. Doordat er geen brandstof meer wordt gebruikt, scheelt dit enorm in de kosten, aangezien het opladen van de auto met elektriciteit vele malen goedkoper is dan de brandstof.

Dit is niet het enige financiële voordeel dat komt kijken bij elektrisch rijden. Ook is het zo dat je tot 2020 geen wegenbelasting hoeft te betalen als je elektrisch rijdt, terwijl dat bij een normale auto al snel een paar honderd euro is. En hier houden de financiële besparingen niet op: ook is de auto een stuk goedkoper in onderhoud doordat er minder slijtage plaatsvindt en er daardoor minder onderdelen van de auto vervangen hoeven te worden. De auto heeft deze vaak een lage bijtelling van maar 4% ten opzichte van maar liefst 22% bij een auto op benzine.
Een laatste voordeel van elektrische auto’s is dat je geen aanschafbelasting (BPM) hoeft te betalen bij deze modellen, wat enorm kan schelen in de prijs.

Huidige modellen van elektrische auto’s op de markt

Aangezien elektrisch rijden steeds populairder wordt, zijn er ook steeds meer autofabrikanten die starten met het produceren van deze nieuwe elektrische modellen. Zo zijn er tegenwoordig chique elektrische auto’s van het merk Porsche of BMW op de markt, maar ook stoerdere modellen zoals een Range Rover. Tegenwoordig is er voor iedereen een type te vinden dat perfect bij je smaak past, en kun je op internet of bij een bedrijf de perfecte elektrische auto voor jou vinden.
De prijzen van deze auto’s zijn vaak erg hoog, maar het profijt wat je er met de jaren uithaalt is vaak vele malen groter. Ook is de prijs afhankelijk van het type auto dat je koopt en de specificaties die de auto heeft. Zo verschilt de prijs door de maximale snelheid, het merk dat je kiest of doordat het een volledig elektrische auto is of juist een plug-in hybride.

Elektrische auto verzekeren

Als je een elektrische auto aanschaft is het belangrijk dat je een goede én voordelige verzekering kiest. Op de volgende website kan je bijvoorbeeld al makkelijk een autoverzekering vergelijken. Zo vind je direct de beste deal voor jouw elektrische auto!