Logeerweekend thuis met vrienden: nog leuker met de juiste voorbereidingen

Komen je vrienden binnenkort langs om een nacht bij je te logeren? Gewoon zomaar, of bijvoorbeeld omdat je je verjaardag viert en ze verderop wonen. Wat de reden ook is: het is sowieso een goed idee om er een gezellige paar dagen van te maken. Als je de juiste voorbereidingen treft, lukt dat nog beter. Waar kun je allemaal aan denken?

Ontbijt in huis

Grote kans dat je wel denkt aan de hapjes en drankjes voor de avond dat je vrienden langskomen. Maar vergeet niet de ochtend die erop volgt! Het is slim om alvast de benodigdheden voor een uitgebreid ontbijtje in huis te halen. Zo kunnen jullie ’s ochtends direct aanschuiven. Wat niet mag ontbreken? Een goede kop koffie! Op die manier kan de dag direct weer vol energie verder gaan. Zet een pot filterkoffie, zeker als er meerdere mensen blijven slapen. Verder is er het eten: inventariseer of je gasten het liefst yoghurt met muesli of brood met beleg eten ’s ochtends. Zo kun je gericht de boodschappen halen.

Goed logeerbed

Uiteraard wil je je gasten wel een goed bed aan kunnen bieden! Misschien heb je wel een slaapkamer over, die als logeerkamer dient. Een extra bed of een slaapbank is hier handig, zodat er goed kan worden geslapen. Heb je niet zo’n extra kamer? Dan kun je je vrienden op de bank laten slapen – zeker als je een grote bank hebt, is dat prima. Of blaas een luchtbed op! Wat dekens en kussens erbij, en er kan goed worden geslapen in je huis.

Momentje voor jezelf

Blijven je vrienden nog de hele dag hangen, of zelfs een volledig weekend? Dat is pas gezellig! Maar vergeet niet dat de dag best lang kan duren, zeker als jullie al vroeg zijn opgestaan. Om de sfeer ontspannen te houden, is het slim als iedereen even kort een momentje voor zichzelf pakt. Al is het natuurlijk helemaal aan jullie om te bepalen of dat nodig is.

Activiteit voor de dag

Het is ook een optie om iets leuks te gaan doen, als jullie allemaal wakker zijn. Het ontbijt is achter de kiezen – tijd om op pad te gaan! Van een simpele wandeling tot een spectaculairder uitje, ook hier is natuurlijk weer genoeg om uit te kiezen. Als jullie er een hele dag van willen maken, is het een idee om meerdere activiteiten te plannen. Trek er eerst op uit voor een wandeling door de stad of een bos, ga vervolgens lekker borrelen of uiteten. Zo vliegt ook deze dag weer voorbij, boordevol gezelligheid!