Koken met Black Friday bier: zo maak je er een groot succes van

Misschien wil je koken met Black Friday bier. Maar hoe doe je dat? Laat je fantasie op de vrije loop. Denk vooral aan de mogelijkheden en de smaken die je kunt creëren. Je kan kruidig koken, zoet, rijk, nootachtig, aromatisch of alles daar tussenin. Je kunt koken in de hitte, of in de kou, of daartussenin.

Koken met bier

Wie wil er nu niet profiteren van Black Friday aanbiedingen? Bier hoort daar natuurlijk ook bij. Het bijzondere aan dit product is dat je er meer mee kunt doen dan drinken alleen. Laat je vooral niet beperken door je verbeelding. Je kunt namelijk koken met Black Friday bier! Bovendien hoeft dit echt niet duur, ingewikkeld of tijdrovend zijn. Sterker nog: wij denken dat je eerste poging waarschijnlijk een groot succes zal worden.

Welk bier is geschikt om mee te koken?

Een groot verschil tussen koken met bier en koken met wijn is dat bier niet samen met voedsel in de oven gaat. Maar dat wil niet zeggen dat je niet met bier kan koken. Het enige wat je moet doen is begrijpen welke bieren zich lenen om mee te koken. De meeste mensen zijn vertrouwd met Ale, dat zich uitstekend leent om mee te koken. Met dit bier maak je bijvoorbeeld een lekkere maaltijd:

  • Witbier
  • Abdijbier
  • Geuze
  • Tripel

 

Welke gerechten zijn perfect om te maken met Black Friday bier?

We raden aan om een bier te kiezen dat bij het recept past. De sleutel tot het kiezen van het perfecte biertje is rekening houden met de primaire ingrediënten die je van plant bent om toe te voegen. Voeg je suiker, kaneel en noten toe, dan wil je een sterk bier. Maar voeg je citroensap, soda en gist toe, dan wil je een licht bier. Lekkere recepten met bier zijn bijvoorbeeld:

  • Stoofpot met rundvlees, wortel en uien
  • Gegrilde kip in biersaus
  • Stoofvleespastei

De zoektocht naar het perfecte bier begint

Wanneer je eenmaal bepaald hebt  wat de beste eigenschappen van een bier zijn voor een recept, kan je gaan shoppen. Zoek naar bieren die in je omgeving gebrouwen zijn. Er zijn veel lokale brouwerijen die je lokaal kunt steunen. Zelfs als je niet in de buurt woont, kun je bieren kopen van brouwerijen in de buurt.

Ruime keuze

Wees niet bang om bier te kopen dat niet uit jouw streek komt. Misschien ken je wel iemand die bier uit andere gebieden drinkt. De kans is groot dat er wel iets geschikts tussen zit. Er zijn tegenwoordig vele soorten bieren waaruit je kunt kiezen, dus dat is het probleem niet. Eet smakelijk!