Jezelf af en toe wat gunnen

Misschien ben jij iemand die na een paar jaar alweer een nieuwe computer koopt. Dan zal je wellicht schrikken als ik zeg dat ik nu al tien jaar dezelfde computer gebruik. Het ligt er ook maar net aan waar je je computer voor gebruikt en hoe belangrijk je het vindt gebruik te kunnen maken van nieuwe functionaliteiten. Naast de huis-, tuin- en keukendingen zoals e-mailen en tekstverwerking, is het enige bijzondere wat ik met mijn computer doe het bewerken van foto’s en video’s. Ik vind het leuk mooie albums samen te stellen voor het gezin en maak weleens compilaties van videootjes die ik gemaakt heb. Leuk voor later als ik als oud omaatje weer even wil teruggaan in de tijd. Ik geniet er namelijk zelf ook van dat mijn moeder de tijd had genomen af en toe wat typische dingen uit mijn jeugd op te schrijven en van alle foto’s die mijn vader maakte. En ja, het klopt wel dat ik zuinig ben ingesteld. Als ik dan heel lang met iets heb gedaan, mag ik ook van mezelf weer in iets investeren. Dus ik heb het lang geaccepteerd dat mijn computer steeds langzamer werd, tot nu. Nu ben ik er echt klaar mee en wil ik een nieuwe!

Stijlvolle uitstraling

Op mijn werk hebben ze onlangs nieuwe computers neergezet en het zijn hele mooie. Vooral het design vind ik erg aantrekkelijk. Ik weet dus al wat voor computer ik wil. Dat scheelt behoorlijk, want dan kan je tenminste gericht gaan zoeken naar aanbiedingen. Mijn oude computer is echt nog zo’n bakbeest dat vergeleken met die op mijn werk, wel erg veel ruimte inneemt. Ik wil dus ook zo’n all in one pc kopen. Bij dit soort modellen zijn alle onderdelen verwerkt in één behuizing en is de hardware achter het beeldscherm verwerkt, waardoor ze een hele stijlvolle uitstraling hebben. Verder is het voor mij belangrijk dat de pc een krachtige processor heeft en er een videokaart in zit met een hoge resolutie. Dit natuurlijk vanwege mijn hobby bezig te zijn met het knutselen met video en foto’s. Wat ik ook erg handig vindt aan de computers op mijn werk, is dat ze een touchscreen hebben. Dat had mijn oude bakkie natuurlijk niet! Maar hij heeft goed dienst gedaan en daar ben ik hem dankbaar voor. Toch kan ik nu ook niet meer wachten totdat ik met mijn nieuwe pc aan de gang kan gaan!

Goed voorbeeld doet goed volgen

Het is belangrijk jezelf soms dingen te gunnen. Zeker als ouder ben je vaak meer gericht op je kinderen en vergeet je jezelf soms een beetje. Terwijl je zelf ook graag wil dat je kinderen leren goed voor zichzelf te zorgen. Dan moet je het goede voorbeeld geven, want dat is de manier hoe ze het makkelijkst dingen aanleren. Als jij blij wordt van een bepaalde aankoop of van een bepaalde hobby, zullen zij daar ook van profiteren. Je zit namelijk goed in je vel en dat zorgt voor een fijne sfeer in huis. Mijn devies is dus: gun jezelf af en toe wat!