Je kamer een nieuwe kleur geven? Lees deze tips

Een van de beste manieren om een kamer een metamorfose te geven is een nieuw likkie verf. Je kunt hiermee je ruimte reorganiseren zonder al te veel geld uit te moeten geven. Ga je een kamer witten, of ga je experimenteren met een nieuwe kleur? Lees eerst deze blogs voor handige tips!

Kies de kleur zorgvuldig en test hem uit

Je denkt waarschijnlijk dat het uitkiezen van een nieuwe kleur een makkelijke taak is. Je gaat naar de verfwinkel, kiest een kleur en doet het op de muur. Zo simpel is het helaas niet, er zijn namelijk zo veel verschillende kleur soorten dat de keuze heel overweldigend kan zijn. Ga je voor glanzend, mat, krijtverf of halfmat? En welke kleurenfamilie kies je? Wil je je woonkamer witten, dan is het verstandig zo dicht mogelijk bij de huidige kleur te blijven. Ga je voor een totaal nieuwe kleur, laat je dan adviseren in de winkel en kijk goed hoe de lichtval in jouw kamer is. Vervolgens moet je áltijd een tester vragen, en deze op de muur aanbrengen. Zo kun je zien of de kleur past bij je verwachtingen.

Een goed begin is het halve werk

Het is heel belangrijk om je muren goed voor te bereiden voordat je aan de slag gaat met de kwast. Dit betekent dat je de muur moet schoonmaken met ontvetter,  gaten en scheuren dichtmaken en eventuele hobbels wegschuren. Ontdoe de muren van vuil en stof, dat zorgt ervoor dat de verf niet goed hecht.

Gebruik een steiger

Ga je een groot oppervlak verven? Dan is het fijn om een kamersteiger te huren. Je kunt deze ophalen met een steigeraanhanger. Mijn tip voor alles op het gebied van steiger is de specialist steigerverkoop.nl. Hier vind je alles om het verven een stuk eenvoudiger te maken en zodat je overal makkelijk bij kunt!

Je verfspullen bewaren

Zorg ervoor dat je alle benodigde spullen vooraf verzamelt, en dit op één vaste plek bewaard. Het is ook verstandig om altijd een nat doekje bij je houden, om eventuele spetters weg te vegen. Hou je even een pauze tussen al het verven door? Wikkel dan meteen alle rollers en kwasten aluminium folie, zodat deze niet verharden. Zodra de verf in de kwast en of roller verhardt kun je de kwast eigenlijk meteen weggooien, of het kost je veel moeite om deze schoon te maken. Laat het dus ook niet even liggen tijdens een koffie pauze!