Is de Moët & Chandon Ice Imperial Jeroboam echt je geld waard?

Een glas champagne drinken met ijs wordt normaliter niet gedaan en velen zullen daarom ook niet gelijk aan ijs denken bij het woord champagne. Toch is het tegenwoordig een van de opties: de Moët & Chandon Ice Impérial is de eerste en de enige champagne op de huidige markt die er juist voor is gemaakt om te drinken met ijs. Deze champagne biedt een hele nieuwe ervaring en staat voor een belevenis in smaaksensaties bij het drinken van champagne. Echter, voor een fles Moët & Chandon Ice Imperial Jeroboam ben je ruim €300 kwijt, waardoor het een drankje is voor een exclusieve, luxe, feestelijke avond. Is deze unieke champagne het geld waard?

De smaak van Moët & Chandon Ice Imperial

De smaak van deze champagne staat bekend om de heldere frisheid en de fruitige aroma’s die krachtig naar boven komen. Doordat deze champagne een rijke blend heeft, wordt de smaak optimaal behouden, zelfs bij de toevoeging van ijs. De Moët & Chandon Ice Imperial heeft een rijke structuur en is speciaal ontwikkeld om de smaak, met een hint vers rood fruit, te behouden met toevoeging van ijs en het smelten hiervan en zelfs te intensiveren. Deze champagne heeft een alcoholpercentage van 12% en wordt geleverd in een prachtige houten kist, die bedrukt is met het beroemde logo van Moët & Chandon.

Hoe drink je deze champagne?

Deze exclusieve champagne is voorzien in een elegante fles die prachtig wit gelakt is en voorzien is van een “black tie” in het design voor een chique uitstraling. Daarnaast heeft de fles ook een gouden label en een zilver hals; wat een karakteristieke uitstraling geeft aan deze unieke champagne. De Moët & Chandon Ice Imperial Jeroboam is een fles van maar liefst 3 liter en is daarmee goed voor zo’n 20 tot 25 glazen champagne.

Deze mooie champagne drink je in grote, cabernet-stijl glazen om de smaak perfect tot zijn recht te laten komen. Een tip om deze champagne te serveren is door samen met een aantal ijsklontjes ook een extra smaakmaker toe te voegen zoals een paar blaadjes munt, verse frambozen, de schil van een witte grapefruit of een stukje limoen. Door de frisse, fruitige smaken is de champagne perfect om te drinken bij een warme zomeravond, een barbecue of een stukje witte vis.

Momenten om de Moët & Chandon Ice Imperial te drinken

Door de frisse, unieke smaak van deze champagne is het een drank die een perfecte aanvulling is op zomerse, zonnige dagen. De champagne kan gedronken worden op bijvoorbeeld mooie feestbestemmingen in grote, internationale steden zoals Rio de Janeiro en Saint-Tropez. Daarnaast is de champagne ook heerlijk voor thuis, als je een keer extra geld te besteden hebt om deze mooie, unieke fles aan te schaffen.

Het is dus zeker een dure champagne, en daarom ook vooral voor exclusievere gebeurtenissen om te drinken. Echter, door de innovatieve smaak en elegante afdronk, is het een fles champagne die zijn hoge prijs zeker waarmaakt.