Ziggo Go in het buitenland

In het buitenland met een VPN

by

Na een periode hard werken ben je er eindelijk aan toe: vakantie! Koffer, check! Tickets, check! VPN, check! Een VPN is niet meer weg te denken van de vakantie checklist. Behalve dat een VPN je verbinding beveiligt zorgt deze er ook voor dat je al je favoriete programma’s kan blijven volgen in het buitenland.

Waarom een VPN onmisbaar is in het buitenland

Ten eerste kom je tijdens je reis vaak onbeveiligde wifi tegen. Op openbare wifi is het voor hackers en andere idioten kinderspel om je data te onderscheppen.

Dan denk je misschien: Wat maakt het nou uit als iemand mijn email leest? Maar in je mail staan jouw tickets, afspraken en allerlei andere informatie. Denk maar eens goed over alle emails die je afgelopen jaren ontvangen én verstuurd hebt. Daar zit vast wel iets tussen wat je liever niet aan de grote klok hangt.

Behalve het beschermen van je data is een VPN superhandig om in het buitenland TV te kijken. Vooral buiten de Europese Unie (EU) worden de meeste Nederlandse TV apps geblokkeerd. Voorbeelden van van populaire video apps die je met een VPN in het buitenland kan kijken zijn Ziggo Go, NPO Start en NLZiet. Gebruik je deze apps buiten de EU, dan geeft de app altijd een foutmelding bij het afspelen.

Deze content is niet beschikbaar buiten de EU

Een VPN is de enige manier om apps zoals Ziggo Go in het buitenland te kijken. Hieronder een paar extra tips.

Extra tips voor Nederlandse TV via VPN

1) Geen enkele VPN kan garanderen dat TV apps ermee werken. TV apps kunnen elke VPN blokkeren wanneer ze willen. Toch zijn er veel VPN’s die hard hun best doen om altijd toegang te verschaffen tot je favoriete streaming diensten. NordVPN doet het al jaren heel goed.

2) Check en dubbelcheck dat je verbinding maakt met de goede serverlocatie. Als je Nederlandse TV wil kijken moet je altijd verbinding maken met een Nederlandse server. Sommige VPN apps hebben een feature om automatisch verbinding te maken met de dichtst bijzijnde server. Gebruik die niet maar kies handmatig voor een Nederlandse server.

3) Zet je locatievoorzieningen uit. Ook al gebruik je 10 VPN verbindingen, als je locatievoorzieningen niet uitzet krijg je geen toegang tot de streams van je favoriete TV app. Locatievoorzieningen sturen locatiegegevens op basis van GPS. Deze gegevens worden door je TV app zoals Ziggo Go en KPN ITV gebruikt om je locatie te bepalen.

Extra tips voor veilig internetten op vakantie

1) Gebruik de auto connect feature van je VPN app. Op reis ben je meestal druk bezig met de weg zoeken, genieten van de locatie of gewoon met drinken. Daardoor kan je best vergeten om je VPN in te schakelen. De meeste VPN apps hebben een auto connect feature. Die zorgt ervoor dat je VPN altijd aan staat. Zo vergeet je nooit om je VPN aan te zetten.

2) Schakel de VPN in voordat je op een onbekend netwerk inlogt. Een veel gemaakte fout is dat je de VPN pas inschakelt als je al op een onbeveiligd netwerk zit. Op het moment dat je op wifi zonder wachtwoord zit kan iedereen met een beetje technische kennis je data onderscheppen. Je mail haalt bijvoorbeeld automatisch nieuwe berichten zonder dat je het doorhebt. Zet daarom je VPN altijd aan