Hoe een luxe vakantie vieren zonder geld

by

Reizen is een fantastische activiteit om de wereld te ontdekken en de mooiste plekken te bezoeken. Van de wildernis van Afrika, tot het prachtige Azië en de drukte van steden in Amerika: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt ernaartoe. Als je wel veel wilt reizen, maar niet een enorm groot budget hebt, dan zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om een luxe vakantie te vieren.

Kies een bestemming op basis van je budget

Een eerste belangrijke tip om een hoop geld te besparen met je vakantie is door het maken van verstandige keuzes met betrekking tot je bestemming. De ene locatie is nou eenmaal duurder, waardoor je door deze keuze veel geld kunt besparen op de kosten van overnachtingen en eten. Montenegro is een van de goedkopere landen van Europa en je vindt hier indrukwekkende hoge bergen, prachtige cultuur en fijne stranden. In Montenegro kun je alle kanten op om zowel te genieten in de rust van de natuur, als een actieve vakantie te ondernemen. Naast Montenegro zijn Albanië en Kroatië goedkope opties voor een heerlijke zonvakantie aan de Middellandse zee. 

Als je toch een stuk verder weg wilt reizen, is Zuid Oost Azië een van de goedkoopste opties om een verdere reis te gaan maken. Andere landen die je kunt bezoeken voor een prachtige vakantie met een beperkt budget zijn bijvoorbeeld Hongarije, Griekenland en Bulgarije.

Maak keuzes in wat de activiteiten

Als je op vakantie gaat, ga je sneller activiteiten ondernemen die een hoop geld kosten. Zo kun je door veel steden bijvoorbeeld fietstochten maken, die al snel tientallen euro’s kosten, terwijl je ook gewoon je eigen route kunt uitstippelen en kunt gaan lopen. Door verstandig te kijken naar wat je wilt gaan doen en kritisch bedenkt of het echt de kosten waard is, kun je een hoop geld besparen. Kies bijvoorbeeld 2 duurdere activiteiten die per se wilt ondernemen, en onderneem de rest van je vakantie goedkopere uitstapjes.

Kosten besparen met overnachtingen en vervoer

Op je vakantie kun je een hoop kosten besparen door je plaats van overnachten aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxehotel met een zwembad, maar als de zee om de hoek is, is dat zwembad vaak niet nodig en kun je daar een hoop kosten op besparen. In verschillende steden vind je goedkopere hostels, waar je ook heerlijk kunt overnachten. Naast de overnachtingen, kun je ook je vakantiekosten beperken door de manier van vervoer te veranderen. Als je vanaf het vliegveld naar je plaats van bestemming gaat, kun je uiteraard een dure taxi nemen, maar je kunt ook een bus pakken om kosten te besparen.

Luxe vakantie vieren

Door rekening te houden met bovenstaande tips kun je een hoop kosten besparen, waardoor je een hoop geld overhoudt voor de dingen die je echt graag wilt doen. Hierdoor kun je een heerlijke, luxe vakantie vieren, die perfect aansluit aan jouw wensen, door een paar kleine aanpassingen te maken. Een laatste tip is om de prijzen van attracties in reisgidsen goed in de gaten te houden. Deze kunnen namelijk enorm verschillen, waardoor je als je op het juiste tijdstip boekt, een luxe activiteit kunt ondernemen voor weinig geld.