Het vergelijken van telefoonabonnementen; welke provider kies je?

Wanneer je toe bent aan een nieuw telefoonabonnement, is het goed om te bekijken wat voor jou wenselijk is. Wil je een sim-only abonnement of liever aan abonnement met telefoon? Het is goed om dit te overwegen, want de opties verschillen nogal in prijs.

Met of zonder telefoon

Je kunt tegenwoordig kiezen voor een abonnement met een telefoon of voor een sim-only abonnement. Wanneer je voor een telefoon kies, betaal je een eenmalig bedrag voor de telefoon en/of maandelijks nog een bedrag bovenop de abonnementskosten. Het is goed om te weten dat als jouw telefoon meer dan 250 euro kost en je kiest voor een maandelijks bedrag om de telefoon af te betalen, dit geregistreerd wordt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Je kunt echter ook kiezen voor een sim-only abonnement. Je betaalt dan enkel alleen de kosten voor het abonnement. Dus voor bellen, berichten sturen en internet.

Hoe kun je een voordelig abonnement kiezen?

Er zijn veel aanbieders van telefoonabonnementen en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het is goed om een inschatting te maken van wat je verbruikt aan internet en bellen. Heb je bijvoorbeeld veel toegang tot WiFi, dan heb je weinig Mb’s nodig. Opschalen kan altijd, dus kies in eerste instantie voor een abonnement met weinig internet. Het is het ook de moeite waard om bij verschillende aanbieders te kijken wat zij bieden qua totaalpakketten. Vaak hebben providers internet, televisie en mobiele abonnementen, waardoor je pakketkorting krijgt. Dit kan een aantal euro’s per maand schelen.

Providers vergelijken

Nu je een beetje inzicht hebt in wat je nodig hebt qua MB’s en bellen, kun je providers gaan vergelijken. Het kan flink wat schelen per provider wat je betaalt en welke voorwaarden er aan een abonnement verbonden zijn. Op meerdere websites kun je aangeven hoeveel MB’s je nodig hebt, hoeveel belminuten je wenst en of je kiest voor een sim-only abonnement of een abonnement met telefoon. Dit is bijvoorbeeld mogelijk op belsimpel.nl. Je krijgt hier een overzicht welke aanbieding het beste bij je past. Wat je ook kunt doen is zelf naar de websites van verschillende providers gaan en vergelijkingen maken. Hier kun je dan ook vaak pakket voordelen zien en op deze manier vergelijken welke deal het voordeligst is. Ook de consumentenbond vergelijkt regelmatig telefoonabonnementen met elkaar, waardoor je meteen een overzicht krijgt welke situatie voor jouw portemonnee het beste is.