bier voor mannen

Heerlijke soorten bier voor de aankomende lente

by

Het voorjaar komt er weer aan en daarmee komt bij de meesten weer de drang om lekker op een terrasje te gaan vertoeven in het zonnetje. Een goed biertje kan daar natuurlijk niet bij ontbreken. Uiteraard kun je kiezen voor een standaard biertje, maar in de lente zijn er vaak ook speciale frisse lentebieren op de markt. Een heel verschil met de herfst- en winterbieren van de afgelopen maanden, die tijdens aankomend seizoen weer naar de kelder zullen verschijnen. In de lente komen frisse en fruitige biersmaken op de markt die heerlijk passen bij de eerste zonnestralen op het terras. Maar wat zijn nou de lekkerste bieren om te drinken in de lente? In onderstaande tekst zijn de lekkerste lentebieren voor jou op een rij gezet.

Een heerlijke lentebok

Lentebok is misschien wel een van de bekendste bieren die in het voorjaar op de markt komen. Dit type bier wordt meestal tussen 21 maart en 21 juni verkocht en daar kun je dus in de lente heerlijk van genieten. Het is oorspronkelijk een bovengistend bier, maar tegenwoordig zijn de regels hier een stuk minder streng van. Een lentebok is meestal blond en soms wat meer richting amberkleurig, en er zijn vaak fruitige en hoppige smaken te herkennen in deze bieren.

Witbier voor de eerste zonnestralen

Witbier is een perfect biertje voor in de lente en de zomer en is een frisse dorstlesser met een hoge dosis koolzuur. Het is een bier dat gemaakt wordt met onder andere ongebrande mouten als de basis. Daarnaast wordt tarwe in dit type bier vaak gebruikt en worden en verschillende kruiden, zoals koriander, en sinaasappelschil of andere citrusvruchten gebruikt in het maken van het bier. Deze ingrediënten zorgen voor een fris en fruitig bier, met een karakteristieke kruidige en zoetzure smaak.

Kriekbier: een fruitige dorstlesser

Kriekbier is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt tussen alle huidige speciaalbieren die op de markt zijn. Dit type bier heeft een enorm fruitige smaakt doordat er maar liefst 25 procent echt fruit, zoals kersen, is toegevoegd bij het brouwen van het bier. De kleur van het bier kan de hele kleurrange omvatten, omdat deze afhankelijk is van het type fruit dat is toegevoegd aan het bier. Normaliter heeft dit bier een fris zure smaak, dat het bij uitstek een perfect biertje maakt voor in de lente- en zomermaanden.

Een van de bekendste speciaalbieren: IPA

Tegenwoordig zijn de speciaalbieren enorm populair en is er zowel op het terras als in de supermarkt enorm veel aanbod aan deze bieren. IPA is een van deze soorten speciaalbier en staat voor India Pale Ale. Aan deze van oorsprong Engelse biersoort is meer hop toegevoegd, waardoor deze een hogere bitterheid krijgt. Het resultaat van het toevoegen van meer hop is dat er een amberkleurig bier ontstaat met een relatief hoog alcoholpercentage. Ook proef je vaak een heel aantal aan fruitige tonen, wat het weer een perfect biertje maakt om te drinken in de lente op een terras of bij de eerste barbecue.