Haal pas echt luxe in huis met tegels van 120×120

Tegels zijn niet meer weg te denken uit de interieurtrends van de laatste jaren. De trend is tegenwoordig overal in huis te vinden; in de woonkamer, badkamer, toilet, hal en in de keuken. Je ziet vooral dat grotere vloertegels de laatste jaren populairder worden. Maar waarom kiezen mensen voor deze trend? En wat zijn de voordelen van het gebruik van grote vloertegels in huis?

Luxueuze en strakke uitstraling

Door te kiezen voor grote vloertegels in huis, kies je voor een chique uitstraling in je huis. Als je de tegels 120×120 toevoegt in je woonkamer, kan je zo voor een luxere, maar ook voor een stoerdere ambiance kiezen. Als je grote vloertegels neerlegt in een kleinere ruimte, zoals je wc of hal, dan oogt die ruimte veel groter met het gebruik van een grotere tegel. En dat is natuurlijk ideaal! Door een grotere tegel in woonkamer of badkamer toe te voegen, oogt die ruimte veel strakker.

Praktische redenen

Daarnaast zijn er ook praktische redenen waarom je juist voor grote tegels in huis moet kiezen. Mocht je niet van schoonmaken houden, kies dan vooral voor het gebruik van tegels van 120×120. Ze zijn namelijk veel gemakkelijker om schoon te houden. Dit komt omdat er minder voegen gebruikt zijn bij het leggen van de tegels. En dit betekent: Minder schoonmaakwerk! Mocht je het nu altijd koud hebben, ga dan over tot het gebruik van de grote tegels. Want grote tegels geleiden warmte. Ze zijn ideaal voor het verwarmen van een ruimte in je huis. En dit scheelt uiteindelijk weer geld op je bankrekening. En minder koude voetjes!

Jouw stijl grote vloertegels

Hoe kan je de grotere vloertegels nu in je eigen woonstijl toevoegen? De grotere vloertegel is zeer geschikt voor je badkamer of woonkamer. Grote bijpassende tegels 120×120 kunnen jouw woonkamer helemaal afmaken. Let dan wel op de grootte van de ruimtes. Het is een grote fabel dat je in een kleine ruimte een kleine tegel moet kiezen. In een kleine ruimte kies je sneller voor een lichtere tegel. En als je een grote ruimte hebt, dan kan je sneller voor een donkere grotere tegel kiezen. Zachte tinten zorgen voor sereniteit, en een donkere tint zal een stoerdere look geven.

Een stijl die steeds populairder wordt, is de keramische stijl. Deze tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Voor de woonkamer is dit natuurlijk ideaal. Een andere grote tegel die je steeds ziet terugkomen zijn de houttegels. Door het gebruik van de houtlook geef je jouw woonkamer een natuurlijkere uitstraling. Dit is makkelijk te combineren met industrieel, landelijk of een moderne uitstraling.

Wat vind jij van deze stijl? Zou jij het in huis toevoegen?