Een fijne zomervakantie, voor een fijne prijs

Wanneer we op reis gaan, willen we dat tegen een zo scherp mogelijke prijs. De prijzen voor een hotel of vliegticket kunnen nogal verschillen met de tijd dat je boekt. Er is niets zo vervelend als erachter komen dat je vliegticket twee weken later een stuk goedkoper is dan wat jij ervoor hebt betaald. Maar hoe boek je nou een zo voordelig mogelijke zomervakantie?

Vroeg of juist laat boeken

In de zomervakantie zijn veel mensen gebonden aan schoolvakanties. In dit seizoen is reizen een stuk duurder dan buiten de vakanties om. Maar wanneer je toch gebonden bent aan de zomerperiode, is de tip zo vroeg mogelijk te boeken. Vaak krijg je korting op je reis en ben je verzekerd van een plek in je favoriete resort. In de maanden januari en februari bieden reisaanbieders de beste prijzen voor zomervakanties. Het verschilt wel per touroperator hoe hoog de prijzen zijn, dus kies niet voor het eerste de beste.
Wanneer je niet vastzit aan een bepaalde periode en het je ook niet zoveel uitmaakt waar je naartoe gaat op vakantie, dan kun je juist beter last minute boeken.

Het moment van boeken

Wanneer je de vakantie boekt heeft ook invloed op de prijs. Het blijkt voordeliger om je vakantie op een doordeweekse dag te boeken dan in het weekend, omdat de meeste mensen dan gaan zoeken naar een geschikte vakantiebestemming. Dinsdagmiddag blijkt het beste moment te zijn, vakanties worden dan het goedkoopst aangeboden. Het reizen zelf is ook voordeliger op een doordeweekse dag, bijvoorbeeld op een dinsdag of woensdag. De meeste mensen reizen namelijk het liefst aan het einde van de werkweek en willen ook voor het begin van die week weer terug zijn.

Zoek incognito en gebruik apps!

Wanneer je via internet naar reizen zoekt, dan doe je dit waarschijnlijk meerdere keren per week of zelfs per dag. Dit wordt bijgehouden door de webbrowser waarin je zoekt. Hoe vaker je zoekt, hoe hoger de prijzen van een vlucht bijvoorbeeld worden. Het is dus aan te raden om incognito te zoeken, omdat je dan voorkomt dat bijgehouden wordt hoe vaak je naar een reis of vlucht zoekt. Op internet staat uitgelegd hoe je dit moet doen als je zoekt op “incognito modus”.
Naast internet kun je ook gebruik maken van apps op je smartphone om de goedkoopste reizen te checken. Er zijn verschillende apps te verkrijgen die aangeven wanneer je het beste vliegtickets kunt kopen, wat vooral handig is als je ruim van tevoren weet waar je heen wilt. Zodra je je bestemming hebt ingevoerd laat de app je zien wanneer de tickets de komende maanden het goedkoopst zijn.

Alle beetjes helpen

Ten slotte kun je natuurlijk ook reiscoupons gebruiken, reizen naar een goedkoop land zoals Polen of Slowakije en is het aan te raden geen dure reisverzekering af te sluiten. Vaak is het afsluiten van zo’n verzekering duurder dan dat je zelf de kosten van je kwijtgeraakte spullen betaalt. Je kunt je het beste verzekeren tegen de kosten die je echt niet zelf kunt betalen, maar eigenlijk is reizen zonder al te dure spullen het verstandigst.