Een begrafenisverzekering afsluiten geeft zekerheid

De begrafenisverzekering is een van de weinige verzekeringen waarvan je zeker weet dat deze op een gegeven moment van pas gaat komen. Iedereen komt op een gegeven moment te overlijden. Het is dus zaak je verzekering op orde te hebben. Door je goed in te lezen over de verschillende mogelijkheden en de kosten, kun je je nabestaanden veel (financiële) ellende besparen. Een uitvaartverzekering vergelijken lijkt moeilijk, maar dat valt eigenlijk best mee. Je kunt dit online regelen. Het is alleen zaak om van te voren goed te bepalen wat je eigenlijk wilt.

Welke soort uitvaart past bij jou?

Wil je begraven of gecremeerd worden? Dat is natuurlijk de eerste vraag die bij je opkomt als het over de uitvaart gaat. De keuze is aan jou, het is alleen zaak om deze keuze goed vast te leggen en aan je nabestaanden mee te delen. Maar het gaat verder dan dat. Je kunt van te voren al bepalen of je een besloten of een openbare uitvaart wilt. Wil je koffie en cake of een uitgebreid buffet? Wil je een uitvaart vanuit de kerk of misschien vanuit de aula bij het uitvaartcentrum. Ook de soort kist en de steen op je graf zijn belangrijk om mee te nemen in je overwegingen. Als je al deze dingen, ongeveer, op een rijtje hebt, kun je globaal een budget bepalen. Houd in je achterhoofd dat een gemiddelde uitvaart in Nederland € 8500,00 kost.

Vergeet niet je kinderen te verzekeren

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar het gebeurt toch met enige regelmaat dat kinderen komen te overlijden. De kosten voor een kinderuitvaart kunnen ook flink oplopen en als je dan niet voldoende verzekerd bent, kun je flink in de problemen komen. Zorg dus dat je je polis laat aanpassen op het moment dat je een kindje verwacht. Zo is je kind, direct vanaf de geboorte, meeverzekerd.