De vijf allerleukste zwembaden in Europa

Wanneer de temperaturen oplopen en je lekker een paar dagen of weken vrij bent, is het fijn om verkoeling te zoeken. En waar kan dat beter dan in een zwembad? In Europa bestaan er meerdere prachtige zwembaden die je dit jaar zeker eens moet gaan bezoeken. In dit artikel vind je de vijf leukste.

1 Siam Park, Adeje

In Spanje ligt het leukste waterpark van Europa. Dit waterpark is leuk voor zowel mensen die willen relaxen als adrenaline junkies. Wil je een meer ontspannen ervaring? Dan kun je genieten van de Mai Thai River en lekker liggen op Siam Beach. Wil je meer avontuur? Glij dan van de Tower of Power. Dit is een 28 meter hoge glijbaan, waarbij je met meer dan 80 kilometer per uur naar beneden raast. In dit park heb je een bad waar zeeleeuwen wonen en op de Floating Market kun je allerlei lekkere snacks kopen. Dit park is echt een uitje voor het hele gezin of met je vrienden.

2 Tropical Island Resort, Berlijn

In het grootste overdekte zwemparadijs van Europa kun je genieten van meerdere zwembaden, maar ook van witte stranden, palmbomen en watervallen. Tropical Island heeft vijf glijbanen, luchtballonnen, fitnesscentrum en een midgetgolfbaan. Ook kun je genieten van de grootste spa van Europa en is er een tropisch regenwoud. Je kunt hier een hele dag doorbrengen, want er zijn restaurants en cafés in het tropisch dorp en zelfs animatie shows voor de kinderen. Op het 200 meter lange strand kun je lekker relaxen met een boek, terwijl kinderen zich kunnen vermaken met het bouwen van zandkastelen. Bij het strand hoort een boulevard waar je leuke winkeltjes hebt en je zelfs een tatoeage kunt laten zetten. Kortom, alles wat je wilt voor een fantastisch dagje zwembad.

3 Aqua Mundo Le Lac D’Ailette, Chamouille

In Chamouille, Frankrijk, staat het Aqua Mundo. Een subtropisch zwemparadijs waar kinderen zich kunnen uitleven op de glijbanen en ouders kunnen ontspannen in de spa. In dit overdekte zwemparadijs zijn er glijbanen te vinden en kun je met een bodyboard door de Crazy River. Dit kun je ook zonder board doen in de Wildwaterbaan, waar je langs palmbomen en exotische planten gaat. Daarnaast is er een indoor McDonalds en kun je genieten van heerlijk eten bij buffetrestaurant La Marché. Plezier voor elke leeftijd.

4 Lava Pool, Madeira

Een heel ander concept is de Lava Pool in Madeira, Portugal. Deze natuurlijke baden liggen tussen de lavarotsen en worden niet machinaal gevuld, maar door het tij. Het is misschien geen voor de hand liggende keuze en baantjes zul je hier niet snel trekken, maar het prachtige uitzicht over de rotsen en het natuurlijke water staan wel garant voor een unieke beleving.

5 Alpamare, Bad Tölz

Dit prachtige zwembad ligt in Duitsland en biedt naast zwemplezier ook echt een belevenis voor mensen die surfen leuk vinden. Alpamare heeft een indoor surfpark en de langste waterglijbaan van Europa. Je kunt genieten van twaalf unieke glijbanen en vier verschillende zwembaden met allemaal een andere temperatuur. Vind je het fijner om te relaxen? Dan is dat mogelijk in het wellness gedeelte. Hier kun je ontspannen in de sauna en beauty behandelingen boeken. En zelfs als je wilt sporten kom je hier aan je trekken in de fitnessruimte.