De vele voordelen van private lease op een rijtje gezet

by

Sta je op het punt een auto aan te schaffen, maar twijfel je nog? Dan is private lease een goed alternatief waarbij je alle voordelen hebt van een eigen auto, maar niet het gedoe ervan. Met private lease kun je rondrijden in een gloednieuwe auto, zonder dat je daarvoor je spaargeld hoeft aan te boren of geld moet lenen. Je stelt met de leasemaatschappij een maandelijks bedrag vast waarvoor jij altijd een auto tot je beschikking hebt. In deze blog lees je meer over de voordelen van het hebben van een leaseauto. 

Een auto leasen zonder aanschafkosten

De aanschaf van een nieuwe auto is geen grap en is op het kopen van een huis na een van de duurste uitgaven die je in je leven doet. Daarom is een nieuwe auto kopen voor velen geen optie, omdat de aanschaf ervan een flinke aanslag op je portemonnee is. Je kunt krediet aanvragen om een auto aan te schaffen, maar niet iedereen wil schulden maken. Met leasen ben je een vast maandbedrag kwijt in plaats van dat je de aanschaf van de auto moet betalen. Dit is een uitkomst voor iemand die bijvoorbeeld net begint met werken en wel budget heeft om een maandelijks bedrag te betalen, maar nog geen auto kan aanschaffen. Heb je wel genoeg spaargeld? Dan is kopen een optie die je zult moeten vergelijken met het leasen van een auto. 

Een goede kwaliteitswagen lease je gewoon 

Natuurlijk kun je voor een prikkie een tweedehands auto kopen, maar je weet al van tevoren dat de garagekosten hoog kunnen oplopen en over een paar jaar ben je toe aan een nieuwe auto. Met private lease kies je jouw droomauto die binnen je budget past. Deze auto is dus helemaal nieuw en als je niet genoeg spaargeld hebt is dit de manier om in een mooie wagen te rijden. Daarnaast hoef jij je niet druk te maken over garagekosten en onderhoud, want daar wordt voor gezorgd. Met leasen weet je van tevoren hoeveel jij maandelijks kwijt bent aan de auto. Je komt dus niet voor dure verrassingen te staan zoals dat bij het hebben van een eigen auto het geval is. Houd wel in de gaten dat je iedere maand het bedrag kunt betalen. Dus een stabiel inkomen is essentieel.

Kies zelf je nieuwe auto uit 

Als het gaat om leasen is er genoeg keuze. Net als wanneer je een auto koopt, krijg je de keuze om zelf bepaalde onderdelen samen te stellen. Let wel op dat er ook binnen de private lease prijsklassen zijn en dat je bij de goedkoopste aanbieder iets minder keuzevrijheid hebt. Het voordeel is dat je voor een laag maandbedrag wel een auto voor de deur hebt.