restaurant

De meest exclusieve restaurants ter wereld

Lekker eten kan thuis of bij een lokaal restaurant en op zijn tijd houdt bijna iedereen er wel van om heerlijk uiteten te gaan in een prachtig chic restaurant. In Nederland zijn er natuurlijk fantastische restaurants met Michelin sterren te vinden waar je heerlijk kunt dineren, maar als je nog even een stapje verder wilt gaan, kun je eens een keer gaan eten bij een van onderstaande restaurants.

Deze drie restaurants zijn een aantal van de beste ter wereld, met een of meerdere Michelin-sterren, en bieden een unieke eetervaring. Ze bevinden zich over de hele wereld, en worden geleid door bekroonde chefs, die de heerlijkste gerechten creëren. Uiteraard hangt hier vaak een hoog prijskaartje aan, waardoor deze restaurants een exclusieve uitstraling bieden en het echte neusje van de zalm zijn.

Masa – New York

Gelegen in de prachtige stad New York vind je een van de beste sushi-restaurant ter wereld: Masa, onder leiding van chef Masa Takayama. Dit restaurant maakt gebruik van heerlijke exotische zeevruchten, die direct uit Japan worden overgevlogen. Als je gaat zitten in dit restaurant wordt het eten vers voor je klaargemaakt en de gehele eetervaring duurt hier minstens drie uur. Je kunt hier naast een heerlijk menu van meerdere gangen ook de duurste flessen wijn bestellen van duizenden euro’s. Reserveren moet ten minste drie weken van te voren en als je een reservering bij dit restaurant annuleert kost dit je zelfs al bijna €200 omdat je hierdoor hun tijd hebt verspild.

Alinea – Chicago

Dit bijzondere restaurant is op zichzelf een hele beleving, wat het restaurant gelegen in Chicago te danken heeft aan de enorme creativiteit van chef Grant Achatz. Hij maakt de meest bijzondere, originele gerechten waarbij voedsel en kunst worden gecombineerd. De gerechten worden in dit drie Michelin-sterren restaurant vaak niet eens op borden gemaakt, maar op tafel in de meest speciale vormen opgediend. Om in dit restaurant te gaan eten betaal je voor deze extra hoge kwaliteit en dat kost je flink: gemiddeld ben je hier bijna €600 per persoon kwijt om een avond te dineren.

Sublimotion – Ibiza

Het restaurant wat er qua prijs met kop en schouders bovenuit steekt is Sublimotion in Ibiza. Dit restaurant biedt slechts 12 zitplaatsen en vraagt gemiddeld €2000 per persoon voor het unieke diner van maar liefst 20 gangen. Het restaurant staat onder leiding van chef Paco Roncero en biedt een uniek diner waar eten wordt gecombineerd met technologie en prachtige kunst. Het restaurant is gelegen in het Hard Rock Hotel en combineert de atmosfeer van het prachtige eiland met details in de gerechten.

Voor de €2000 die je moet betalen om hier te mogen dineren, krijg je uiteraard niet alleen heerlijk eten, maar ook een hele ervaring er omheen. De omgeving van het diner wordt namelijk aangepast naar de perfecte omstandigheden van elke maaltijd, zodat de perfecte smaakervaring keer op keer wordt gegarandeerd. Als gast in dit restaurant ga je op een bijna psychedelische, gastronomische trip en worden al je zintuigen geprikkeld.