De leukste pretparken in Orlando (Amerika)

Voor de pretparkliefhebbers onder ons is Orlando, Florida een paradijs. Deze Amerikaanse stad staat bekend om de vele en grote pretparken, waarbij er voor jong en oud aanbod is. De thrillseekers kunnen hun hart ophalen bij parken met veel spannende achtbanen en de liefhebbers van echte themaparken zullen hun hart ophalen bij Disneyworld. Omdat het aanbod in Orlando enorm is, is het goed om van te voren uit te zoeken welke attractieparken echt de moeite waard zijn. We geven je hier alvast wat inspiratie.

Walt Disney World

In Orlando zijn er vier pretparken van Disney te vinden. Je hebt er Magic Kingdom, wat een pretpark is voor de hele familie. Hier staat het roze kasteel van Assepoester en kun je de figuren uit de klassieke Disneyfilms tegenkomen, zoals Mickey Mouse, Sneeuwwitje en Donald Duck. Daarnaast heb je Epcot, waar je meer futuristische attracties hebt en waar bepaalde landen van de wereld zijn nagebootst. Dan zijn er nog de Disney’s Hollywood Studios waar je echt in de wereld van de showbizz stapt. Hier vind je attracties van Toy Story en Star Wars. Als laatste pretpark is er Disney’s Animals Kingdom waar het om attracties in de natuur draait en op safari kunt gaan. Je kunt dus kiezen uit vier themaparken, waarbij je zo rond de 90 euro betaalt voor 1 ticket en 284 euro voor een ticket voor alle vier de parken.

Universal Orlando

Ook dit resort bestaat uit meerde parken en kent twee themaparken en een waterpark. In Universal Studios kun je attracties betreden en shows bekijken die gebaseerd zijn op verschillende films en programma’s zoals Men in Black, Shrek en de Simpsons. In Universal’s Islands of Adventure kun je je hart ophalen met attracties die gebaseerd zijn op Jurrasic Park en Harry Potter. Je kunt hier door Zweinstein kunt lopen en een bezoekje brengen aan de Weg is Weg. Universal’s Vulcano Bay is een waterpark met glijbanen, wildwaterbanen en zwembaden. Prijzen variëren en het ligt eraan hoe lang je in een park wilt blijven, maar als je alle parken wilt bezoeken ben je zo rond de 200 euro kwijt.

Legoland

Echte fans van Lego gaan het hier fantastisch hebben. Dit vrij nieuwe park, wat is geopend in 2011, draait volledig om Lego en is opgedeeld in twee parken: Legoland Florida en Legoland Water Park. In Legoland Florida vind je verschillende thema’s zoals Heartlake City wat lijkt op een ouderwetse kermis en Lego Kingdoms waarbij alles in het teken staat van de riddertijd. In het Water Park kun je afkoelen in het golfslagbad en voor de avonturiers is er een wildwaterbaan. Voor twee dagen themapark en waterpark betaal je zo rond de 110 euro.

Kortom, er is voor de liefhebbers van attractieparken genoeg te beleven en het is zeker de moeite waard om verder uit te zoeken welk park je wilt bezoeken.