De juiste hoeveelheid calorieën binnen krijgen met BASE247®

by

We letten er stiekem allemaal wel een beetje op: onze calorieën. Toch blijft het een lastige vraag; hoeveel calorieën hebben een man en vrouw nou echt nodig op een dag? Hoe kunnen we ons aan het maximale aantal calorieën per dag houden en wat voor supplementen kunnen we gebruiken van Base247 om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen? Hierin speelt de voedingstof 'eiwit' een hele belangrijke rol. Eiwitten hebben verschillende functies en zijn belangrijke voedingsstoffen die je goed kunt combineren met het sporten. Daarnaast is het aantal calorieën dat je nuttigt op een dag ook erg van belang om een goede balans in te vinden.

Het berekenen van de juiste caloriebehoefte 

Het verschilt natuurlijk bij een man of vrouw wat de juiste caloriehoeveelheid is op een dag. Dat antwoord ligt aan een aantal verschillende factoren, zoals je huidige gewicht, leeftijd, lengte, gezondheid en de hoeveelheid beweging die je hebt op een dag. Als je het antwoord op deze factoren weet kun je makkelijk je caloriebehoefte berekenen. Een gemiddelde, matige actieve vrouw tussen de 26 en 50 jaar heeft op een dag 2.000 calorieën nodig om op streefgewicht te kunnen blijven. Jongere vrouwen van begin twintig moeten meer calorieën consumeren, namelijk 2.200 per dag. Een gemiddelde, matige actieve man tussen de 26 en 45 jaar heeft geschat 2.600 calorieën per dag nodig om huidig gewicht te blijven. Jongere mannen van begin twintig hebben ook meer calorieën per dag nodig, dit kan wel 2.800 tot 3.000 per dag zijn. Als je probeert af te vallen is er een zogenaamde 'algemene vuistregel' om je calorieën te verminderen. De regel is om 500 calorieën minder binnen te krijgen dan je lichaam eigenlijk nodig heeft, zo kun je namelijk tot een halve kilo per week verliezen. 

Het gebruiken van gezonde eiwitten

Als je wilt afvallen of je wilt ervoor zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt, zijn producten met veel eiwitten de perfecte uitkomst. Eiwitten kunnen namelijk je stofverwisseling verhogen en juist je eetlust verminderen. Zo bestaan er proteïne (eiwit) shakes die je tot drie keer per dag kunt benutten. Ideaal om toe te voegen aan bijvoorbeeld je dieet of om te gebruiken na het sporten. Een goede eiwit-shake die wij aanraden is de whey protein Base247®. Deze shake is heel makkelijk samen te stellen met een schepje poeder en een beker met water of melk. Je kunt ook nog eens je eigen smaak kiezen, wat je shake nog lekkerder en aantrekkelijker maakt om te drinken!

Conclusie

De conclusie is dat mannen en vrouwen per dag verschillende hoeveelheid aan calorieën nodig hebben. Je kunt het aantal calorieën dat je consumeert op een dag verminderen met de algemene vuistregel; 500 calorieën minder dan je lichaam nodig heeft. Zo verlies je sneller gewicht, dit kan wel een halve kilo per week zijn. Om nog sneller gewicht te verliezen, kun je een eiwit-shake toevoegen aan je dieet. Eiwit is de koning van de voedingsstoffen als het om afvallen gaat. Ook benieuwd naar deze whey protein shake van Base247? Check het dan snel op hun website!