nieuwe haartrends

Dé haartrends die je in 2019 overal gaat tegenkomen

by

Een nieuw jaar of een nieuw seizoen zien velen als het perfecte moment om weer eens naar de kapper te gaan. En dan niet alleen om de puntjes bij te laten knippen, maar om gelijk een compleet nieuwe look en haarstijl aan te meten. Een nieuwe kleur, een kortere coupe of misschien wel een pony, de mogelijkheden zijn werkeloos eindeloos. In 2019 zijn er een aantal haartrends die je veel gaat zien en waarvan je er misschien ook wel eentje wilt uitproberen. Benieuwd welke van deze nieuwe haartrends het best bij jouw past? Lees dan vooral verder in het volgende artikel.

Haartrend 1: Makkelijk maar stijlvol: de hoge knot

Wil je nog geen afscheid nemen van je huidige kapsel of je lange lokken, maar wil je wel mee met de huidige trends op het gebied van haarstijlen? Dan is de stijl van een hoge knot ideaal voor jou. Het is een aanpassing op een normale knot, waarbij deze bijna bovenop je hoofd wordt gemaakt. Deze makkelijke stijl heb je in een handomdraai gemaakt en is ideaal voor meerdere gelegenheden. Zo kan deze stijl perfect voor een dag op je werk, maar past deze ook goed voor een chic diner of een gezellig feestje.

Haartrend 2: De nieuwe variant pony: de mini-pony

Een stuk uitdagendere haarstijl voor als je echt iets anders wil is de korte pony, ook wel de mini-pony genoemd. Deze nieuwe versie van de pony is de een trend die veel voorbij is gekomen tijdens verschillende shows op de fashion week en ook in veel grote magazines te vinden is. Het is een extreem korte pony van een paar centimeter lang, die maar tot net over je voorhoofd valt. Extreem stoer!

Haartrend 3: Een nieuwe lente kleur: honingblond

Een trend met betrekking tot het kleuren van je haar die je vaak tegen gaat komen is de honingblonde kleur. Deze kleur is prachtig voor verschillende haarstijlen zoals bij een halflange bob met krullen. Het is geen heftige verandering maar kan je haar en je uiterlijk wel een frisse uitstraling geven voor het nieuwe seizoen. Een prachtige optie voor de aankomende lente- en zomermaanden, die ook goed te combineren is met highlights.

Haartrend 4: Volume in je haar: Big hair & big curls

Twee belangrijke stijlen in 2019 gaan te maken hebben met heel veel volume in je haar: hoe meer volume, hoe beter. Dit is een haarstijl waarvoor er niet per se lengte van je haar af hoeft, maar die je zelf thuis ook kunt uitvoeren. Ga aan de gang met een hoop haarlak, en toupeer je haar om dit volume te creëren, waarna je je haar daarna bijvoorbeeld kan stijlen in een hoge staart.
Een trend die hiermee samenhangt is een trend waarmee je met een enorme bos krullen goed zit. In 2019 is een flinke bos krullen namelijk een grote trend waarbij je je haar lekker los kan laten. Verzorg je haar met verschillende goede producten zodat je glanzende, pluisvrije krullen krijgt.