De goedkoopste zorgverzekering, is dat ook de beste voor jou?

Het is weer “zorgverzekerings-seizoen”. Dat wil zeggen dat alle nieuwe premies bekend gemaakt zijn en dat je kunt gaan bepalen waar je het komende jaar je verzekering wilt onderbrengen. Maar hoe bepaal je nu precies wat je wilt? Online kun je alle zorgverzekeringen gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zeker nu je, naar alle waarschijnlijkheid, de polis van je huidige zorgverzekering in je mail heb. Vergelijk alle zorgverzekeringen en kom erachter of het verstandig is om te switchen.

Waar let je op bij het zoeken naar een zorgverzekering?

Het is maar net wat belangrijk is voor jou. Wil jij de beste tandartsverzekering als aanvulling of heb je die niet nodig? Wil je een zorgverzekering met vrije behandelkeuze of maakt het jou niet uit waar je naartoe moet voor een behandeling? Heb je kinderen? Is er een kindje op komst? Allemaal zaken die meegenomen moeten worden bij het bepalen van de beste zorgverzekering voor jou.

Waarom zou je wisselen van zorgverzekering?

Het kan zijn dat je persoonlijke situatie is gewijzigd. Bijvoorbeeld omdat je nu een kunstgebit hebt en niet meer naar de tandarts hoeft. Het kan ook zijn dat je juist meer zorg nodig gaat hebben en het dan belangrijk vindt dat je zelf je behandelaars mag kiezen. Ook kan het financiële aspect (flink) meewegen in het bepalen van de beste zorgverzekering voor jou. Switchen kan je zomaar tot een paar honderd euro per jaar opleveren! Het risico blijft dan wel dat sommige zaken minder goed verzekerd zijn of dat je eigen bijdrage omhoog gaat.

Wat is die eigen bijdrage ook al weer?

De eigen bijdrage bij de zorgverzekering bedraagt ook in 2020 weer € 385,00. Dat is een bedrag dat je zelf moet betalen aan medicatie, tandzorg en fysiotherapie voor je verzekering gaat betalen. Dit bedrag mag over het algemeen in termijnen betaald worden. Maak je geen gebruik van medicatie of de andere voorzieningen? Dan krijg je dat bedrag weer terug.

Mag ik geweigerd worden bij een zorgverzekering?

Voor de basisverzekering mag niemand geweigerd worden. Je bent verplicht minimaal een basisverzekering aan te gaan en verzekeringsmaatschappijen moeten jou toelaten. Heb je echter aanvullende wensen, wil je een extra tandartsverzekering, een aanvullende fysiotherapie of heb je ieder jaar nieuwe steunzolen nodig? Dan kan het zijn dat je zorgverzekering vraagt naar je verwachtingen. Je moet dan eerlijk antwoorden op hun vragen. Aan de hand daarvan kun je dan afgewezen, maar ook aangenomen worden.

De goedkoopste zorgverzekering vind je online

Door je huidige polis goed te vergelijken met alle andere zorgverzekeringen kom je er al snel achter wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering zal zijn. Je moet, voor je gaat zoeken, wel goed bepalen welke onderdelen voor jou van essentieel belang zijn. Heb je veel baat bij alternatieve geneeswijzen? Dan is het belangrijk dat je een zorgverzekering kiest waar je ook die kosten kunt declareren. Het kan dan zijn dat je duurder uit bent dan bij een standaard verzekering, maar het is dan wel de goedkoopste zorgverzekering voor jou.