duurste champagne ter wereld

De duurste soorten Champagne ter wereld

Al sinds het begin van deze sprankelende wijn, is champagne het symbool van feesten, luxe en rijkdom. Op de duurste feestjes ter wereld worden prachtige soorten van dit heerlijke drankje geschonken, en met Oud & Nieuw drinken de meeste Nederlanders vaak ook een lekker glaasje. Meestal zijn die champagnes echter uiterlijke een paar tientjes, in plaats van duizenden euro’s. Het kan natuurlijk altijd duurder en nog luxueuzer: dat bewijst onderstaande lijst, waarin de duurste champagnes ter wereld voor je op een rijtje zijn gezet.

Nummer 5: Perrier-Jouët

De eerste champagne van deze lijst is gemaakt van een uitzonderlijk assortiment aan wijndruiven en heeft daardor een hele lange, rijke afdronk gekregen. Deze champagne heeft een verfijnde smaak en wordt alleen op de duurste feestjes ter wereld geschonken, voor de aller rijksten onder ons. Het is daarom ook niet een fles champagne die je zomaar kunt kopen, de prijs van de Perrier Jouet zal namelijk rond de €4000 kosten en soms zelfs meer.

Nummer 4: Cristal Brut 1990 – “Methusalem”

Cristal beperkt haar bottelarij, waardoor er een schaarste van dit type champagne ontstaat wat de prijzen enorm doet stijgen. Deze fles champagne van zes liter, met als bijnaam ‘Methusalem’, zal je namelijk ruim €13,000 kosten. Het kost veel, maar dan heb je ook wat: heerlijke champagne met een elegante smaak, helemaal voorzien van een prachtige exclusieve fles die voorzien is van een gouden label wat het een koninklijke look geeft .

Nummer 3: Krug 1928

Deze soort champagne wordt geproduceerd met de beste druiven die ooit gecultiveerd zijn ter wereld, uit de regio Reims in Frankrijk. Krug 1928 werd voor het eerst gebotteld in 1938, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden en is een champagne met een zachte, aangename smaak. De waarde van een fles Krug ligt tegenwoordig rond de €15,000, en verbrak daarmee in 2009 het toenmalige record voor de duurste soort champagne ooit.

Nummer 2: Dom Perignon 1995 – “White Gold Jeroboam”

Deze variant champagne heeft zijn hoge prijs, van ongeveer €30,000, vooral te danken aan de prachtige fles. De champagne is uiteraard ook heerlijk, maar deze exotische flessenhoes is bezet met witgoud. De White Gold Jeroboam is een drieliterfles compleet bezet met dit witgoud, wat de enorm hoge prijs verklaart, aangezien een normale fles je ‘maar’ zo’n €300 kost, in plaats van duizenden euro’s.

Heidsieck Diamant Bleu 1907

De allerduurste champagne op deze lijst, die er met kop en schouders bovenuit steekt is de Heidsieck Diamant Bleu. In 1916 vertrok een boot met een aantal van deze flessen, maar deze kwam nooit aan op de bestemming aangezien de boot tot zinken werd gebracht door een Duitse torpedoboot in de Finse Golf. In 1998 werd deze boot teruggevonden op de zeebodem en bleken de flessen in de koude wateren goed bewaard gebleven. De flessen uit 1907 zijn daardoor de heilige graal van alle liefhebbers van champagne en werden even later geveild voor ruim €200,000 per stuk, waarmee ze met afstand de duurste champagne allertijden zijn geworden.