De beste manier om een nieuwe sextoy te kiezen

Wil je een nieuwe sextoy aan gaan schaffen? Dan vraag je je misschien af wat nu de beste of handigste manier is. Alhoewel dat voor een groot deel afhangt van je eigen voorkeuren, zijn er natuurlijk wel dingen waar je een beetje rekening mee kunt houden. De bedoeling is tenslotte dat je eindigt met een toy waar je écht blij mee bent, dus een goede keuze maken is belangrijk.

Waar koop je hem het liefst?

Voor de aanschaf van sextoys kun je op verschillende plekken terecht. Allereerst is er het onderscheid tussen online of in een fysieke winkel. Daarnaast dat tussen een speciaalzaak en een meer algemene winkel.

Vind je het best een beetje spannend om een toy uit te zoeken, en doe je dat liever in de privacy van je eigen woning? Dan heeft online shoppen waarschijnlijk je voorkeur. Een prima keuze, want op deze manier kun je heel uitgebreid alle opties bekijken zonder dat je bang hoeft te zijn dat mensen vinden dat je wel heel erg lang naar een bepaalde soort vibrator staat te kijken. Neem lekker je tijd, vergelijk alle verschillende opties en varianten, en lees goed de beschrijvingen en eventuele reviews. Bekijk de foto’s goed, let op de afmetingen en maak zo jouw keuze.

Naar een fysieke winkel gaan, heeft ook zo zijn voordelen. Je hebt wat minder privacy, maar lang niet iedereen vindt dat een probleem. Wat een fysieke winkel je boven een online winkel kan bieden, is persoonlijk advies van medewerkers. Bovendien kun je de toys in het echt bewonderen en vaak ook aanraken, zodat je een nog beter beeld krijgt van wat er bij je past.

De keuze tussen speciaalzaak, en echte sex shop, en algemene winkel is ook een belangrijke. De meeste mensen kiezen voor een speciaalzaak, omdat hier het assortiment breder is en de hoeveelheid advies en informatie groter. Weet je echter precies wat je zoekt, dan kun je hier eventueel ook wel buiten, en is de kans groter dat je ook in een algemene winkel zal slagen.

Wat wil je ermee bereiken?

Naast nadenken over de plek waar je je toy wilt gaan kopen, is een idee hebben van wat je ermee wilt bereiken natuurlijk ook belangrijk. Wil je iets voor jezelf, om in je eentje te gebruiken? Of juist iets om samen mee aan de slag te gaan? Voor de momentjes alleen voor vrouwen zijn de vibrator en dildo erg populair, maar deze kunnen natuurlijk ook samen gebruikt worden. Wil je de toy kunnen gebruiken om je hoogtepunt te bereiken? Of is het meer bedoeld als voorspel? Door hier vooraf over na te denken, wordt het een stuk gemakkelijker om binnen het enorme assortiment uiteindelijk precies dat speeltje te vinden waar jij gelukkig van wordt, en dat precies aansluit bij wat je in gedachten had.