6 tips voor het inrichten van de babykamer

Is er een kleine op komst en kun je niet wachten om te beginnen met alles wat hierbij komt kijken? De babykamer is een belangrijk onderdeel en wij geven je 6 tips hoe je deze kunt inrichten!

Tip 1: maak keuzes

Om te voorkomen dat de babykamer direct een erg rommelig geheel wordt, is het verstandig vooraf goed te bedenken wat je wel en juist niet wil. Kies alvast één of twee basiskleuren en ga aan de hand hiervan op zoek naar inspiratie via internet of magazines.

Tip 2: veilige ruimte

In het begin zal je baby veel tijd doorbrengen in de wieg. Het is dus belangrijk dat dit een fijne en veilige plek is. Pas daarom goed op dat je de wieg niet in de buurt van loshangende koorden of snoeren plaatst. Ook is het verstandig zo ver mogelijk weg te blijven van stopcontacten of de verwarming, om brandwonden te voorkomen.

Tip 3: maak een handige indeling

Een luier verwisselen doe je het liefst zo snel mogelijk. Daarom is het handig om alle doekjes, rompertjes, doeken en babyzalf bij de hand te hebben. Zorg dat je alle spullen die je vaak gebruikt in de commode opbergt, zodat je het gemakkelijk terugvindt.

Tip 4: koop een fijne stoel

In een babykamer mag een handige stoel niet ontbreken. Deze is niet alleen handig om je kleine te voeden en in slaap te wiegen, maar ook om even korte tijd wat spulletjes op kwijt te kunnen.

Tip 5: vrolijk het op

Accessoires geven een eigen draai aan de babykamer. Koop spulletjes die goed op elkaar aansluiten en erg praktisch zijn. Zo kun je er extra lang van genieten!

Tip 6:

Geen slaapkamer zonder raamdecoratie, dus ook de babykamer niet. Gordijnen kinderkamer zijn perfect voor in de babykamer, ze zijn te verkrijgen in allerlei vrolijke printjes of felle kleuren en geven de slaapkamer een geheel eigen gezicht. Ga je liever voor iets meer neutraals? Met een rolgordijn of jaloezieen hout heb je een simpele maar uitstekende oplossing gevonden!